Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όργιο φημών για το 3μηνο της Citigroup (update)

Μια ιδιαίτερα κρίσιμη ημέρα για την εξέλιξη της πιστωτικής κρίσης στον πλανήτη ξημερώνει την Τρίτη, καθώς ο κολοσσός Citigroup θα ανακοινώσει τα οικονομικά μεγέθη δ’ τριμήνου, αποδεικνύοντας ότι οι επιπτώσεις της κρίσης δεν περιορίστηκαν στα μεγέθη γ’ τριμήνου αλλά συνεχίστηκαν σφοδρές και στο κλείσιμο του έτους.

Όργιο φημών για το 3μηνο της Citigroup (update)
Μια ιδιαίτερα κρίσιμη ημέρα για την εξέλιξη της πιστωτικής κρίσης στον πλανήτη είναι η αυριανή, καθώς ο κολοσσός Citigroup θα ανακοινώσει τα οικονομικά μεγέθη δ’ τριμήνου, αποδεικνύοντας ότι οι επιπτώσεις της κρίσης δεν περιορίστηκαν στα μεγέθη γ’ τριμήνου αλλά συνεχίστηκαν σφοδρές και στο κλείσιμο του έτους.

Η επενδυτική τράπεζα ενδέχεται να ανακοινώσει διαγραφές ενεργητικών έως 24 δισ. δολ. και απόλυση 20.000 εργαζομένων στο πλαίσιο σχεδίου μείωσης των δαπανών και τόνωσης των κεφαλαίων της, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC στην ιστοσελίδα του. Ενδέχεται να ανακοινώσει επίσης αναστολή απονομής ή περικοπή μερίσματος, σε μια προσπάθεια να εξοικονομήσει 10 δισ. δολ. σε ρευστό το χρόνο.

Παράλληλα, σε μια προσπάθεια να αντεπεξέλθει στην κρίση, η Citigroup, συζητά με κορυφαίους επενδυτές από την Κίνα, το Κουβέιτ καθώς και διεθνείς μεγαλο-επενδυτές για μια δεύτερη ”ένεση ρευστότητας” ύψους 14 δισ. δολ., σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times.

Την περασμένη εβδομάδα η Wall Street Journal ανέφερε στην ιστοσελίδα της ότι η Citi θέλει να συγκεντρώσει 8-10 δισ. δολάρια από επενδυτές, μεταξύ των οποίων ο Σαουδάραβας πρίγκηπας Alwaleed bin Talal και η China Development Bank.

Οσον αφορά τα κρίσιμα αυριανά αποτελέσματα, κατά το δίκτυο CNBC η Citigroup ενδέχεται να ανακοινώσει διαγραφές ενεργητικών έως 24 δισ. δολ. και απόλυση 20.000 εργαζομένων στο πλαίσιο σχεδίου μείωσης των δαπανών και τόνωσης των κεφαλαίων της.

Ορισμένοι αναλυτές πιστεύουν ότι επίσης θα αναστείλει ή θα περικόψει το μέρισμα, σε μια προσπάθεια να εξοικονομήσει 10 δισ. δολ. σε ρευστό το χρόνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v