Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

WSJ: Συζητείται έκτακτη μείωση επιτοκίων Fed

H Fed δεν είναι πιθανό να προχωρήσει σε έκτακτη μείωση των επιτοκίων πριν από την προγραμματισμένη συνεδρίαση στα τέλη Ιανουαρίου, αλλά ενδέχεται να μελετήσει αυτό το ενδεχόμενο, αν επιδεινωθούν περαιτέρω οι προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας έως τότε, αναφέρει η ”Wall Street Journal”.

WSJ: Συζητείται έκτακτη μείωση επιτοκίων Fed
H Federal Reserve δεν είναι πιθανό να προχωρήσει σε έκτακτη μείωση των επιτοκίων πριν από την προγραμματισμένη συνεδρίαση στα τέλη Ιανουαρίου, αλλά ενδέχεται να μελετήσει αυτό το ενδεχόμενο, αν επιδεινωθούν περαιτέρω οι προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας έως τότε, αναφέρει η ”Wall Street Journal”.

Το άρθρο αναφέρει ότι η Fed πιθανότατα θα κρατήσει τα επιτόκια σταθερά έως τη συνεδρίαση που θα ολοκληρωθεί στις 30 τρέχοντος, επειδή στην πρόσφατη ομιλία του ο διοικητής κ. Ben Bernanke έχει ήδη προετοιμάσει τις αγορές προς την κατεύθυνση κάποιας επιθετικής μείωσης κατά 0,50 μονάδα στο 3,75%.

”Αυτό θα αλλάξει, όμως, εάν οι προοπτικές επιδεινωθούν αισθητά τις επόμενες ημέρες”, αναφέρει το άρθρο, χωρίς να παραθέτει πηγές.

Σε έκθεση της εταιρίας συμβούλων hedge fund Medley Global Advisors, αναφέρεται ότι η Fed θα μειώσει τα επιτόκια εκτάκτως, ίσως και μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα.

Το άρθρο της ”Wall Street Journal” συνυπογράφει ο κ. Greg Ip, ο ανταποκριτής Fed της εφημερίδας, ο οποίος θεωρείται ότι συχνά αποτυπώνει το σκεπτικό των κορυφαίων στελεχών της τράπεζας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v