Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Βουτιά” με το καλημέρα στη Wall

Πτωτική κίνηση στην αμερικανική αγορά, με τις ισχνές πωλήσεις Δεκεμβρίου των εταιριών λιανικού εμπορίου να επιβαρύνουν το κλίμα, αναζωπυρώνοντας τις ανησυχίες για την εικόνα της οικονομικής ανάπτυξης. Πιέσεις στις ευρωαγορές.

Πτωτική κίνηση στην αμερικανική αγορά, με τις ισχνές πωλήσεις Δεκεμβρίου των εταιριών λιανικού εμπορίου να επιβαρύνουν το κλίμα, αναζωπυρώνοντας τις ανησυχίες για την εικόνα της οικονομικής ανάπτυξης.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, σημειώθηκε ράλι ανάκαμψης στην αμερικανική αγορά, η οποία έχει σημειώσει ισχυρές απώλειες εντός του 2008, το οποίο όμως δεν δείχνει να έχει συνέχεια και σήμερα.

Εν τω μεταξύ, η αγορά περιμένει στοιχεία για την οικονομική ανάπτυξη στις ΗΠΑ από τον κεντρικό τραπεζίτη, Ben Bernanke, σε ομιλία του εντός της ημέρας.

Στο προσκήνιο τίθενται οι μετοχές λιανικού εμπορίου, οι οποίες δέχονται σημαντικές πιέσεις μετά την ανακοίνωση πωλήσεων Δεκεμβρίου.

Η Wal Mart ανακοίνωσε ότι τα κέρδη δ’ τριμήνου θα συμπιεστούν λόγω επιτοκιακού κόστους. Ωστόσο, επιβεβαίωσε την πρόσφατη πρόβλεψή της για την κερδοφορία 2008.

Πιέσεις δέχονται οι μετοχές της Pacific Sunwear, Limited Brands και Stein Mart, μετά την υποβάθμιση των προβλέψεων κερδοφορίας.

Σημαντικά κέρδη για τον τίτλο της Alcoa μετά την ανακοίνωση αύξησης των κερδών της κατά 76% στο τρίμηνο.

Ο Dow Jones κυμαίνεται στις 12.645 μονάδες με απώλειες 0,71%, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί κατά 1,08%, στις 2.447 μονάδες. Απώλειες 0,73% για τον S&P 500 που κινείται στις 1.398 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,86%, στις 6.218 μονάδες, ενώ στο Παρίσι o CAC 40 σημειώνει πτώση 0,75%, στις 5.394 μονάδες. Απώλειες 0,5% για τον DAX 30, στις 7.743 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v