Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικό το ξεκίνημα στη Wall

Σε υψηλότερα επίπεδα κινείται η αμερικανική αγορά, δείχνοντας ευπρόσδεκτα σημάδια σταθερότητας μετά τις ισχυρές απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας. Οι εταιρικές αναδιαρθρώσεις και η αγορά ακινήτων στο επίκεντρο. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Σε υψηλότερα επίπεδα κινείται η αμερικανική αγορά, δείχνοντας ευπρόσδεκτα σημάδια σταθερότητας μετά τις ισχυρές απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση οι Dow Jones και S&P κινήθηκαν υψηλότερα, με τον Nasdaq να υποχωρεί, καθώς σημειώθηκε μάχη των πωλητών που προβληματίζονται έντονα για την εικόνα της οικονομίας, με τους αγοραστές στα χαμηλότερα επίπεδα τιμών των μετοχών, μετά την ισχυρή υποχώρηση της προηγούμενης εβδομάδας στη Wall.

Στο επίκεντρο παραμένει η πετρελαϊκή τιμή, η οποία ενισχύεται σήμερα στα 96,9 δολάρια, όμως την παράσταση ”κλέβει” ο χρυσός, ο οποίος κατέγραψε νέο ιστορικό υψηλό στα 878 δολάρια την ουγκιά.

Εν τω μεταξύ, η στεγαστική αγορά των ΗΠΑ αναμένεται να τεθεί στο επίκεντρο, τόσο λόγω της ανακοίνωσης του δείκτη επικείμενων πωλήσεων κατοικιών το Νοέμβριο, ο οποίος αναμένεται πτωτικός, όσο και λόγω της ανακοίνωσης της KB Home για ζημιές 776 εκατ. δολαρίων στο τρίμηνο, μετά από διαγραφές ύψους 514 εκατ. δολαρίων.

Στην αγορά, σημαντικά κέρδη εμφανίζει ο τίτλος της Bear Sterns μετά την ανακοίνωση ότι ο James Cayne αποχωρεί από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, διατηρώντας πάντως αυτή του συμβούλου.

Αναδιοργάνωση σημειώνεται και στην Starbucks, με τον Howard Schultz να αναλαμβάνει τη θέση του CEO, παραμένοντας πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας.

O Dow Jones κινείται στις 12.876 μονάδες με άνοδο 0,38%, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται κατά 0,37%, στις 2.508 μονάδες. Κέρδη 0,40% για τον S&P 500, στις 1.421 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 διαμορφώνεται στις 6.378 μονάδες με άνοδο 0,67%, ενώ στο Παρίσι o CAC 40 ενισχύεται 0,95%, στις 5.505 μονάδες. Άνοδος 1,05& για τον DAX 30, στις 7.898 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v