Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης η Wall Street

Έντονη νευρικότητα επικρατεί στη Wall Street λόγω των φόβων για την οικονομία, με τους δείκτες να προσπαθούν να διατηρηθούν σε θετικό έδαφος, καθώς οι αγοραστές φαίνεται να αναζητούν επενδυτικές ευκαιρίες μετά την σημαντική πτώση της Παρασκευής. Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές.

Έντονη νευρικότητα επικρατεί στη Wall Street λόγω των φόβων για την οικονομία, με τους δείκτες όμως να προσπαθούν να διατηρηθούν σε θετικό έδαφος, καθώς οι αγοραστές φαίνεται να αναζητούν επενδυτικές ευκαιρίες μετά την σημαντική πτώση της Παρασκευής. Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές.

Ειδικότερα, κυρίαρχο χαρακτηριστικό της σημερινής συνεδρίασης είναι οι έντονες διακυμάνσεις δεικτών και μετοχών, καθώς οι συνεχιζόμενες ανησυχίες για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας εντείνουν την επιφυλακτικότητα των επενδυτών.

Προς την κατεύθυνση αυτή συμβάλλουν και οι φόβοι για ένταση των σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν, μετά το επεισόδιο μεταξύ σκαφών των ΗΠΑ και του Ιράν στον Περσικό Κόλπο. Σύμφωνα με πηγές του αμερικανικού Πενταγώνου ιρανικά πλοία πραγματοποίησαν επικίνδυνους ελιγμούς επιδεικνύοντας επιθετικές διαθέσεις έναντι αμερικανικών πολεμικών πλοίων που έπλεαν στα Στενά του Ορμούζ.

Στον αντίποδα ωστόσο, μια μερίδα επενδυτών προχωρά σε τοποθετήσεις, καθώς αναζητούν τις αγοραστικές ευκαιρίες που φαίνεται να έχουν προκύψει μετά την ισχυρή πτώση που κατέγραψε η αγορά στη συνεδρίαση της Παρασκευής.

Έτσι, ο Dow Jones αυτήν την ώρα κινείται στις 12.812,69 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη 0,10%, ο Nasdaq ενισχύεται οριακά κατά 0,03%, στις 2.505,47 μονάδες, ενώ ο S&P 500 διαμορφώνεται 0,33% υψηλότερα και συγκεκριμένα στις 1.416,30 μονάδες.

Από τον επιχειρηματικό στίβο, στο προσκήνιο βρίσκεται ο τίτλος της McDonalds, ο οποίος κινείται ανοδικά μετά το δημοσίευμα της Wall Street Journal ότι η εταιρία σχεδιάζει την ανάπτυξη αλυσίδας coffee bars.

Αντίθετα, πτωτικά κινείται η μετοχή της εταιρίας online περιεχομένου CNet Networks, μετά το δημοσίευμα των New York Times ότι κοινοπραξία επενδυτικών σχημάτων απέκτησε ποσοστό 21% στην εταιρία.

Απώλειες σημειώνει και ο τίτλος της επενδυτικής τράπεζας Jefferies Group, μετά την απρόσμενη πρόβλεψή της ότι στο τέταρτο οικονομικό τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης θα προχωρήσει σε διαγραφές.

Με μικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας οι κυριότερες ευρωαγορές. Συγκεκριμένα, στο Λονδίνο, ο FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,20%, στις 6.335,70 μονάδες, ενώ αντίθετα στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 ενισχύθηκε κατά 0,11% και έκλεισε στις 7.817,17 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 σημείωσε άνοδο 0,11% και διαμορφώθηκε στις 5.452,83 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v