Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αποχή αγοραστών εν μέσω φόβων για οικονομία (upd)

Διευρύνει τις απώλειές της η Wall Street, καθώς οι εντεινόμενες ανησυχίες για επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας μετά τα απογοητευτικά στοιχεία από τον μέτωπο της εργασίας στις ΗΠΑ οδηγούν σε σημαντικές ρευστοποιήσεις. Σημαντικές απώλειες και στις ευρωαγορές.

Διευρύνει τις απώλειές της η Wall Street, καθώς οι εντεινόμενες ανησυχίες για επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας μετά τα απογοητευτικά στοιχεία από τον μέτωπο της εργασίας στις ΗΠΑ οδηγούν σε σημαντικές ρευστοποιήσεις.

Ειδικότερα, το αγοραστικό ενδιαφέρον εμφανίζεται περιορισμένο στη σημερινή συνεδρίαση, καθώς η ανακοίνωση των στοιχείων για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ το Δεκέμβριο, αναζωπύρωσαν τους φόβους των επενδυτών ότι η αμερικανική οικονομία εισέρχεται σε φάση επιβράδυνσης ή ακόμη και συρρίκνωσης.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν νωρίτερα, οι νέες θέσεις εργασίας το Δεκέμβριο ενισχύθηκαν μόλις κατά 18.000 έναντι εκτιμήσεων για αύξησή τους κατά 58.000, ήτοι σημείωσαν την μικρότερη αύξηση από τον Αύγουστο του 2003 μέχρι σήμερα.

Εν τω μεταξύ, υψηλότερα των προβλέψεων διαμορφώθηκε και η ανεργία, η οποία για τον ίδιο μήνα ανήλθε στο 5%, έναντι εκτιμήσεων για διαμόρφωσή της στο 4,8%.

Αυτήν την ώρα, ο Dow Jones κινείται στις 12,882,85 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες 1,33%, ο Nasdaq υποχωρεί κατά 2,57%, στις 2.535,74 μονάδες, ενώ ο S&P 500 διαμορφώνεται 1,56% χαμηλότερα, ήτοι στις 1.424,54 μονάδες.

Από τον επιχειρηματικό στίβο, απώλειες καταγράφει ο τίτλος της Intel, μετά την υποβάθμιση της σύστασής του, για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις ημέρες, από την JP Morgan σε ”neutral” από ”overweight”.

Πτωτικά κινείται επίσης η μετοχή της εταιρίας λιανικής πώλησης οικιακών ειδών Bed Bath & Beyond, μετά την ανακοίνωση χαμηλότερων των προσδοκιών προβλέψεων για τα κέρδη της στο σύνολο της τρέχουσας χρήσης.

Εν τω μεταξύ, διευρύνουν τις απώλειές τους και οι κυριότερες ευρωαγορές. Συγκεκριμένα, στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 υποχωρεί κατά 2,18%, στις 6.338,30 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX 30 κινείται στις 7.801,28 μονάδες, με απώλειες 1,35%, ενώ στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 διαμορφώνεται 1,79% χαμηλότερα, ήτοι στις 5.446,79 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v