Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποβάθμιση ευρωπαϊκών τραπεζών από Citi-Societe

Την πώληση ευρωπαϊκών επενδυτικών τραπεζών συνιστούν αναλυτές της Citigroup, καθώς θεωρούν ότι εντός του 2008 ”θα βρεθούν αντιμέτωπες με ισχυρή έλλειψη ρευστότητας”. Ανάλογη σύσταση και από Societe Generale.

Υποβάθμιση ευρωπαϊκών τραπεζών από Citi-Societe
Την πώληση ευρωπαϊκών επενδυτικών τραπεζών συνιστούν αναλυτές της Citigroup, καθώς θεωρούν ότι εντός του 2008 ”θα βρεθούν αντιμέτωπες με ισχυρή έλλειψη ρευστότητας”. Ανάλογη σύσταση και από τη Societe Generale.

Αποτέλεσμα ήταν η Citigroup να προχωρήσει σε υποβάθμιση της σύστασης του ευρωπαϊκού κλάδου επενδυτικών τραπεζών σε ”underweight”, ενώ συνιστά ”πώληση” για τις μετοχές των Deutsche Bank και Royal Bank of Scotland.

Παράλληλα, η Royal Bank of Scotland και η γαλλική Natixis εντάσσονται στις μετοχές προς αποφυγή του αμερικανικού χρηματοοικονομικού οίκου. Επιπρόσθετα, οι Credit Suisse, Unicredit και Societe Generale αποσύρθηκαν από την αντίστοιχη κατάταξη μετοχών προς αγορά της Citigroup.

Σε υποβάθμιση, όμως, αρκετών ευρωπαϊκών τραπεζών προχώρησε και η Societe Generale, υπογραμμίζοντας ότι οι μετοχές των Deutsche Bank, Credit Suisse Group και UBS θα ”υποχωρήσουν σημαντικά από τα τρέχοντα επίπεδα”.

Υπενθυμίζεται ότι ο τραπεζικός δείκτης του Dow Jones Stoxx 600 σημείωσε πτώση 20% το 2007, όντας ο δεύτερος χειρότερος από πλευράς αποδόσεων μετά τον κλάδο ταξιδιών και αναψυχής.

H Societe Generale υποβάθμισε την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Deutsche Bank κατά 3,7% στα 78 ευρώ, για την αντίστοιχη της UBS κατά 6% στα 47 ελβετικά φράγκα και τον τίτλο της Credit Suisse κατά 8,8% στα 62 ελβετικά φράγκα.

Για το σύνολο του ευρωπαϊκού τραπεζικού κλάδου ο οίκος δίνει σύσταση ”underweight”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v