Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νευρικότητα στη Wall Street (update)

Με νευρικότητα και συχνές εναλλαγές προσήμων κινείται η Wall Street με αφορμή την εντεινόμενη κρίση μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν, ύστερα από ”θερμό επεισόδιο” μεταξύ σκαφών των δύο κρατών στον Περσικό Κόλπο. Μικτά πρόσημα για Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Με νευρικότητα και συχνές εναλλαγές προσήμων κινείται η Wall Street με αφορμή την εντεινόμενη κρίση μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν, ύστερα από ”θερμό επεισόδιο” μεταξύ σκαφών των δύο κρατών στον Περσικό Κόλπο.

Σύμφωνα με το αμερικανικό Πεντάγωνο ιρανικά σκάφη παρενόχλησαν την Κυριακή αμερικανικά σκάφη που έπλεαν σε διεθνή ύδατα στον Περσικό Κόλπο. Μάλιστα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζ. Μπους, απηύθυνε προειδοποίηση προς το Ιράν.

Στο μεταξύ αναλυτές η σημερινή πορεία της Wall Street οφείλεται στο γεγονός ότι η αγορά βρέθηκε σε υπερπουλημένα επίπεδα την προηγούμενη εβδομάδα.

Παράλληλα συμπληρώνουν ότι οι εκτιμήσεις για μια επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας ίσως οδηγήσουν τη FED σε μια νέα περικοπή των επιτοκίων.

Εξάλλου θετικά επιδρά η πτώση των πετρελαϊκών τιμών οι οποίες υποχωρούν χαμηλότερα των 98 δολαρίων ανά βαρέλι, ενώ η τιμή του χρυσού κυμαίνεται στα επίπεδα των 866 δολαρίων ανά ουγκιά.

Στις επιχειρηματικές ειδήσεις κέρδη καταγράφει η μετοχή της Mc Donald’s μετά το δημοσίευμα της Wall Street Journal το οποίο υποστήριζε ότι η πολυεθνική εταιρία στοχεύει στην αγορά των coffee bar κατά τα πρότυπα των Starbucks.

Aντίθετα απώλειες σημειώνουν οι IBM και Νetwork Appliance με αφορμή την υποβάθμιση των μετοχών τους σε ”neutral” από τη UBS. Πτώση και για την Best Buy ύστερα από την υποβάθμιση της σύστασης σε underperform από την Bear Staerns.

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στο 12.835 μονάδες με κέρδη 0,27%, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται κατά 0,37%, στις 2.513 μονάδες. Κέρδη 0,51% για τον S&P, στις 1.418 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,14%, στις 6.339 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 κερδίζει 0,11%, στις 5.452 μονάδες. Άνοδος 0,08% για τον DAX 30, στις 7.814 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v