Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εντείνονται οι ”τραπεζικές” πιέσεις στη Wall

Ισχυρές απώλειες καταγράφει η Wall Street, με τον Dow να υποχωρεί κατά 1,9%, καθώς οι εκτιμήσεις για επιπλέον διαγραφές από τις τράπεζες ενισχύουν τις ανησυχίες για διεύρυνση της πιστωτικής κρίσης και επιβράδυνση της οικονομίας. Μικτό κλείσιμο στις ευρωαγορές.

Ισχυρές απώλειες καταγράφει η Wall Street, με τον Dow να υποχωρεί κατά 1,9%, καθώς οι εκτιμήσεις για επιπλέον διαγραφές από τις τράπεζες ενισχύουν τις ανησυχίες για διεύρυνση της πιστωτικής κρίσης και επιβράδυνση της οικονομίας.

Ειδικότερα, τη σημερινή πτωτική αντίδραση τροφοδοτεί ο φόβος των επενδυτών για επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας λόγω της συνεχιζόμενης πιστωτικής κρίσης, με αφορμή δημοσίευμα των New York Times ότι η μεγαλύτερη αμερικανική χρηματιστηριακή εταιρία, Merrill Lynch, αναμένεται να ανακοινώσει διαγραφές της τάξης των 15 δισ. δολαρίων στο τρίμηνο, λόγω της υψηλής έκθεσής της στη αγορά ενυπόθηκων δανείων.

Τις ανησυχίες αυτές εντείνει περαιτέρω η ανακοίνωση της American Express ότι θα πρέπει να προχωρήσει σε εγγραφή 440 εκατ. δολαρίων στο δ’ τρίμηνο για να καλύψει τις υψηλότερες των προσδοκιών διαγραφές δανείων, αλλά και η εκτίμηση της CIT Group ότι θα εμφανίσει κι αυτή διαγραφές.

Έτσι, αυτήν την ώρα ο Dow Jones διαμορφώνεται 1,91% χαμηλότερα και συγκεκριμένα στις 12.608,17 μονάδες. Ο Nasdaq υποχωρεί κατά 1,73%, κινούμενος στις 2.445,43 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει πτώση 1,24% και διαμορφώνεται στις 1.402,70 μονάδες.

Από τις επιμέρους μετοχές, μετά τα ισχυρά κέρδη που κατέγραψε στη χθεσινή συνεδρίαση ο τίτλος της Countrywide Financial, με αφορμή δημοσίευμα ότι η Bank of America βρίσκεται σε ζητήσεις με την εταιρία για την εξαγορά της, σήμερα η μετοχή καταγράφει απώλειες παρά το γεγονός ότι η αμερικανική τράπεζα επιβεβαίωσε την είδηση.

Στο προσκήνιο βρίσκεται επίσης ο τίτλος της Washigton Mutual, μετά τη μετάδοση από το CNBC ότι η JP Morgan βρίσκεται σε προκαταρκτικές συζητήσεις για την εξαγορά της εταιρίας ενυπόθηκων δανείων.

Απώλειες σημειώνει επίσης ο τίτλος της RF Micro Devices, μετά την προειδοποίηση κερδοφορίας που έβγαλε η εταιρία λόγω της μείωσης που εμφανίζει η ζήτηση από την Ασία και άλλους σημαντικούς της πελάτες.

Εν τω μεταξύ, μικτά πρόσημα εμφάνισαν στο κλείσιμο της τελευταίας συνεδρίασης της χρηματιστηριακής εβδομάδας οι κυριότερες ευρωπαϊκές χρηματαγορές.

Ειδικότερα, στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,33% και έκλεισε στις 6.202 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 κινήθηκε 0,54% χαμηλότερα και ολοκλήρωσε στις 5.371,41 μονάδες.

Αντίθετα, στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX 30 ενισχύθηκε οριακά κατά 0,06% και έκλεισε στις 7.717,95 μονάδες, αντλώντας στήριξη από τις θετικές ανακοινώσεις οικονομικών αποτελεσμάτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v