Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακάμπτει η Wall μετά την παρέμβαση Bernanke

Σε υψηλότερα επίπεδα κινείται η αμερικανική αγορά, ανακάμπτοντας από τις αρχικές απώλειες, μετά τις δηλώσεις του κεντρικού τραπεζίτη για περαιτέρω μειώσεις επιτοκίων. Με απώλειες έκλεισαν οι ευρωαγορές.

Σε υψηλότερα επίπεδα κινείται η αμερικανική αγορά, ανακάμπτοντας από τις αρχικές απώλειες, μετά τις δηλώσεις του κεντρικού τραπεζίτη για περαιτέρω μειώσεις επιτοκίων.

Όπως σημειώνει σε ομιλία του ο πρόεδρος της Federal Rererve, Ben Bernanke, οι περαιτέρω μειώσεις επιτοκίων είναι αναγκαίες, σημειώνοντας ότι ίσως απαιτηθούν ”σημαντικές” μειώσεις επιτοκίων για να εξασφαλιστούν οι ΗΠΑ από το ενδεχόμενο σημαντικής οικονομικής επιβράδυνσης.

Ο κεντρικός τραπεζίτης σημείωσε ότι οι πληθωριστικές προσδοκίες παραμένουν περιορισμένες και η οικονομία των ΗΠΑ αναπτύσσεται με ”μέτριο ρυθμό” στην παρούσα φάση.

Οι δηλώσεις του προέδρου της Fed αναζωπύρωσαν το αγοραστικό ενδιαφέρον για μετοχές, με την αγορά να ανακάμπτει από τις πρωινές απώλειες που οφείλονται κατά πολύ στις ισχνές πωλήσεις Δεκεμβρίου των εταιριών λιανικού εμπορίου.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και η πετρελαϊκή τιμή, η οποία υποχωρεί από τα πρόσφατα υψηλά, διαμορφούμενη στα 94,25 δολάρια το βαρέλι με απώλειες 1,5 δολαρίου.

Ο Dow Jones κυμαίνεται στις 12.823 μονάδες με άνοδο 0,69%, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται κατά 0,29%, στις 2.481 μονάδες. Άνοδος 0,35% για τον S&P 500 που κινείται στις 1.414 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε με απώλειες 0,80%, στις 6.222,7 μονάδες, ενώ στο Παρίσι o CAC 40 σημείωσε πτώση 0,64%, στις 5.400,43 μονάδες. Απώλειες 0,89 για τον DAX 30, στις 7.713 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v