Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μίνι ”ράλι” στη Wall λόγω IBM, τραπεζών

Η ευχάριστη έκπληξη από τα αποτελέσματα της IBM αλλά και τα δημοσιεύματα για το έντονο ενδιαφέρον που δείχνουν ξένα επενδυτικά κεφάλαια για να τοποθετηθούν σε αμερικανικές τράπεζες χαρίζουν σημαντικά κέρδη στη Wall Street. Άνοδος σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Η ευχάριστη έκπληξη από τα κέρδη της IBM αλλά και τα δημοσιεύματα για το έντονο ενδιαφέρον που δείχνουν ξένα επενδυτικά κεφάλαια για να τοποθετηθούν σε αμερικανικές τράπεζες ωθούν υψηλότερα τη Wall Street. Άνοδος σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Αναλυτικότερα, κέρδη που υπερβαίνουν το 8% σημειώνει η μετοχή της IBM και ο τεχνολογικός γίγαντας εκπλήσσει ευχάριστα τους αναλυτές. Τα κέρδη δ΄ τριμήνου από συνεχιζόμενες δραστηριότητες της εταιρίας διαμορφώθηκαν στα 2,8 δολάρια ανά μετοχή, έναντι εκτιμήσεων για 2,6 δολάρια ανά μετοχή.

Η είδηση λειτούργησε ως αντίβαρο στην ανακοίνωση της Sears Holding η οποία εκτίμησε ότι τα κέρδη δ΄ τριμήνου θα υποχωρήσουν κατά περίπου 51%.

Εξάλλου, θετικά επηρεάζουν πολλά δημοσιεύματα βάσει των οποίων μεγάλες επενδυτικές τράπεζες, όπως η Citigroup και η Merrill Lynch, βρίσκονται σε αναζήτηση ρευστότητας από Ασιάτες επενδύτες.

Όπως αναφέρουν οι ”Financial Times”, η Citigroup συζητά με επενδυτές από την Κίνα και το Κουβέιτ καθώς και με έτερους διεθνείς επενδυτές. Σε ό,τι αφορά τη Merrill Lynch, το Kuwait Investment Αuthority εμφανίζεται πρόθυμο να προσφέρει τη ρευστότητα που αναζητά η αμερικανική εταιρία.

Στο επίκεντρο βρίσκεται επίσης η τιμή του χρυσού που κινείται υψηλότερα των 900 δολαρίων ανά ουγκιά. Παράλληλα μικρά κέρδη καταγράφει η τιμή του αργού, που διαμορφώνεται άνω των 93,5 δολαρίων ανά βαρέλι.

Ο Dow Jones βρίσκεται στις 12.744 μονάδες με κέρδη 1,1%, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 1,37%, στις 2.573 μονάδες. Άνοδος 0,77% για τον S&P, στις 1.411 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,6%, στις 6.240 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 κερδίζει 0,81%, στις 5.418 μονάδες. Κέρδη 0,32% για τον DAX 30, στις 7.814 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v