Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διαγράφει τα κέρδη η Wall Street

Σε αρνητικό έδαφος υποχωρούν οι δείκτες στη Wall Street, με την αβεβαιότητα γύρω από τις εκλογές να επηρεάζει το κλίμα. Υποχωρεί 1% ο χρυσός. Aπώλειες και για το αργό, κάτω από τα $45. Ράλι πάνω από 1% για τη στερλίνα.

Χαμηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές εν μέσω πιέσεων από τη «βουτιά» του Facebook και του αργού, ενώ παραμένει η αβεβαιότητα γύρω από τις αμερικάνικες εκλογές.

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,05% στις 17.951 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,6% χαμηλότερα στις 5.075 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει πτώση 0,24% στις 2.092 μονάδες.

«Οι επενδυτές βλέπουν τον Ντόναλντ Τραμπ σαν το μεγάλο άγνωστο. Η Χίλαρι Κλίντον, αν και σίγουρα δεν είναι φιλική προς τις επιχειρήσεις, είναι φιλική προς τις αγορές. Όλα έχουν ν κάνουν με τις εκλογές» δήλωσε αναλυτής στο CNBC. 

Από την προηγούμενη Παρασκευή, ο δείκτης μεταβλητότητας VIX της CBOE, ο οποίος θεωρείται ο καλύτερος δείκτης «φόβου» στην αγορά, έχει ενισχυθεί πάνω από 21%. Την Πέμπτη ο δείκτης φόβου εκτινάχτηκε κατά 7,8%, στις 20,82 μονάδες. 

Aπό τα οικονομικά νέα της ημέρας, το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας αυξήθηκαν κατά 7.000 στις 265.000 την εβδομάδα που έληξε στις 29 Οκτωβρίου.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Bloomberg προέβλεπαν ότι θα υποχωρήσεων στις 256.000.

Εν τω μεταξύ, η προκαταρκτική μέτρηση για την παραγωγικότητα το τρίτο τρίμηνο έδειξε άνοδο 3,1%, αρκετά πάνω από την προβλεπόμενη άνοδο κατά 2%. 

Χαμηλότερα κινήθηκε ο δείκτης υπηρεσιών του ινστιτούτου ISM τον Οκτώβριο, στις 54,8 μονάδες από 57,1 το Σεπτέμβριο. Σημειώνεται πως οποιαδήποτε μέτρηση πάνω από 50 δείχνει επέκταση της δραστηριότητας του κλάδου. 

Στο εταιρικό μέτωπο, η Chesapeake ανακοίνωσε συρρίκνωση ζημιών το τρίτο τρίμηνο, υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Στα 2,38 δισ. δολάρια ανήλθαν τα καθαρά κέρδη του Facebook το τρίτο τρίμηνο από 896 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους. Παράλληλα, τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στο 1,09 δολ.από 57 σεντς πέρυσι.

Η μετοχή του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου «βουτάει» 4,5%, καθώς οι αναλυτές ανέμεναν καλύτερα αποτελέσματα. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν και της στερλίνας.

Το βρετανικό νόμισμα πραγματοποιεί ράλι μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας να ορίσει το κοινοβούλιο υπεύθυνο για την ενεργοποίηση του άρθρου 50.

Αυτή τη στιγμή η στερλίνα ενισχύεται 1,3% έναντι του δολαρίου, στο 1,24 δολάριο/στερλίνα.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 1,8% στα 44,5 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχωρεί 1,1% στα 1.291 δολάρια ανά ουγγιά.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v