Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Άλμα 3,1% στην παραγωγικότητα το γ' τρίμηνο

Η παραγωγικότητα αυξήθηκε για πρώτη φορά από το φθινόπωρο του 2015, ενώ η άνοδος ήταν η μεγαλύτερη των δύο τελευταίων ετών. Μόλις 0,3% ενισχύθηκε ο χρόνος εργασίας.

ΗΠΑ: Άλμα 3,1% στην παραγωγικότητα το γ τρίμηνο

Αμερικανικές εταιρίες και εργαζόμενοι τόνωσαν την παραγωγικότητά τους στη διάρκεια του τρίτου τριμήνου, για πρώτη φορά μέσα στο 2016. Ωστόσο η μακροπρόθεσμη τάση ενέχει κινδύνους για την αμερικανική οικονομία.

Η παραγωγικότητα εκτοξεύτηκε 3,1% σε ετήσιους όρους τους τρεις μήνες μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για την πρώτη άνοδο από το φθινόπωρο του 2015, αλλά και για τη μεγαλύτερη αύξηση εδώ και δύο χρόνια, τόνισε σήμερα η κυβέρνηση.

Η βελτίωση αυτή πυροδοτήθηκε από ένα άλμα στην ποσότητα αγαθών και υπηρεσιών που παράχθηκαν, παρότι ο εργάσιμος χρόνος μετά βίας αυξήθηκε, μεταδίδει το MarketWatch.

Η παραγωγή αγαθών και υπηρεσιών ανά εργαζόμενο αυξήθηκε κατά 3,4% στο τρίμηνο, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας. Ο χρόνος εργασίας, ωστόσο, ενισχύθηκε μόλις 0,3%.

Παρά την άνοδο του τρίτου τριμήνου, η παραγωγικότητα έχει αυξηθεί λιγότερο από το μισό σε σχέση με την ιστορική της ανάπτυξη, στη διάρκεια της οκταετούς οικονομικής ανάκαμψης, ενώ δεν υπάρχουν ενδείξεις επιτάχυνσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v