Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εντάθηκαν οι πιέσεις στη Wall Street μετά τη Fed

Πτώση σημειώνουν οι δείκτες στη Wall Street, με τον S&P 500 να βρίσκεται στο «κόκκινο» για έβδομη διαδοχική συνεδρίαση. Διευρύνθηκαν οι απώλειες μετά τη Fed. Διολισθαίνει το δολάριο. Πτώση πάνω από 3% για το αργό. Νέα άνοδος για τον χρυσό, κοντά στα $1.300.

Πιέσεις ασκούνται στη Wall Street, με τον S&P 500 να επεκτείνει το πτωτικό σερί για έβδομη συνεδρίαση, μετά την απόφαση της Fed να κρατήσει αμετάβλητα τα επιτόκια.

Ο Dow Jones σημειώνει πτώση 0,27% στις 17.987 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,72% χαμηλότερα στις 5.117 μονάδες, ενώ ο S&P 500 διολισθαίνει 0,51% στις 2.100 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, κορυφαίες εταιρείες αναμένεται να ανακοινώσουν αποτελέσματα τριμήνου μετά τη λήξη της συνεδρίασης, μεταξύ των οποίων το Facebook και η 21st Century Fox. Η Alibaba και η Time Warner ανακοίνωσαν αποτελέσματα πριν τη συνεδρίαση.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχωρεί έναντι του ευρώ, του γεν και της στερλίνας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,11 δολάριο/ευρώ. 

Το αμερικανικό νόμισμα δέχεται πιέσεις μετά τη δημοσίευση δημοσκόπησης που δίνει προβάδισμα μίας ποσοστιαίας μονάδας στον Ντόναλντ Τραμπ.

Ο δείκτης μεταβλητότητας VIX της CBOE, ο οποίος θεωρείται ο καλύτερος δείκτης φόβου στην αγορά, εκτοξεύτηκε πάνω από 40% τις τελευταίες έξι μέρες.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο συνεχίζει να κινείται χαμηλότερα, διολισθαίνοντας 3,1% στα 45,1 δολάρια το βαρέλι.

Νέα άνοδο καταγράφει ο χρυσός, λαμβάνοντας ώθηση από την αβεβαιότητα γύρω από τις αμερικανικές εκλογές. Το πολύτιμο μέταλλο ενισχύεται 0,9% στα 1.298 δολάρια ανά ουγκιά.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Allegran διολισθαίνει 2,3%. Η φαρμακευτική εταιρεία ανακοίνωσε αποτελέσματα που ήταν πιο αδύναμα από τις προβλέψεις.

Απώλειες 3% σημειώνει η μετοχή της Estee Lauder, καθώς τα έσοδα της εταιρείας δεν επιβεβαίωσαν τις προβλέψεις.

Βουτιά 8,7% πραγματοποιεί η μετοχή της φαρμακευτικής Valeant.

Η μετοχή της Etsy υποχωρεί 7,3%, παρά την ανακοίνωση εσόδων που ήταν καλύτερα των προβλέψεων.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v