Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eσπασε το φράγματα των 18.000 μονάδων ο Dow Jones

Aνοδικό γύρισμα για τους δείκτες στην Wall Street παρά την πτώση στις τιμές του αργού. O Dow Jones ξεπέρασε τις 18.000 μονάδες για πρώτη φορά από τις 21 Ιουλίου. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ και του γεν. Kέρδη 2,4% για την Disney. Ενισχύεται ο χρυσός. Στο 1,77% η απόδοση του 10ετους.

Διευρύνουν τα κέρδη οι αμερικάνικες μετοχές την ώρα που οι τιμές του αργού πετρελαίου κινούνται χαμηλότερα, μετά την αποτυχία των πετρελαιοπαραγωγών χωρών να καταλήξουν σε συμφωνία αυτήν την εβδομάδα.

O Dow Jones ενισχύεται 0,58% στις 18.001 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,33% υψηλότερα στις 4.959 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,56% στις 2.092 μονάδες.

Η συνάντηση ανάμεσα στις χώρες του ΟΠΕΚ και την Ρωσία την Κυριακή στην Ντόχα δεν κατάφερε να οδηγήσει σε συμφωνία για πάγωμα της παραγωγής. Η Σαουδική Αραβία κράτησε σκληρή στάση απέναντι στο Ιράν και απαίτησε να συμμετάσχει και η Τεχεράνη σε πάγωμα της παραγωγής αργού.

«Η συνάντηση αυτή και η έκβαση της θα έπρεπε να είχαν ενισχύσει την εμπιστοσύνη ότι η αγορά πετρελαίου βρίσκεται κοντά σε σημείο εξισορρόπησης, καθώς και να ενισχύσουν την εμπιστοσύνη ανάμεσα στους παραγωγούς. Από την άποψη αυτή η συνάντηση ήταν απόλυτη αποτυχία» έγραψαν αναλυτές της Barclays σε σημείωμα προς τους πελάτες.

Στο εταιρικό μέτωπο, τα κέρδη που αντιστοιχούν στους κατόχους κοινών μετοχών της Morgan Stanley έπεσαν κατά 54,4% σε 1,06 δισ. δολάρια ή 55 cents ανά μετοχή, από 2,31 δισ. δολάρια ή 1,18 δολάριο ανά μετοχή, το ίδιο διάστημα του περασμένου έτους.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο περιορίζει τις απώλειες στο 2,8% στα 39,2 δολάρια το βαρέλι. Ο χρυσός ενισχύεται 0,6% στα 1.241 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,13.

Στα ομόλογα, οριακές μεταβολές καταγράφει το αμερικάνικο 10ετες, με την απόδοση να κινείται στο 1,77%.

Στο ταμπλό, άνοδο 2,4% σημειώνει η μετοχή της Disney.

Απώλειες 1,7% καταγράφει η μετοχή της Apple. 

Η μετοχή της Netflix υποχωρεί 2% μετά την ανακοίνωση της Amazon ότι εισάγει υπηρεσία streaming για βίντεο.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v