Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Morgan Stanley: Πτώση 54,4% στα κέρδη το α' τρίμηνο

Οι τιμές εμπορευμάτων και πετρελαίου, η Κίνα και τα αμερικανικά επιτόκια οδήγησαν σε αστάθεια που τρόμαξε traders, επενδυτές και εταιρίες. Οι μεγάλες τράπεζες των ΗΠΑ έχουν ανακοινώσει χαμηλά έσοδα από το trading και την επενδυτική τραπεζική.

Morgan Stanley: Πτώση 54,4% στα κέρδη το α τρίμηνο

Η Morgan Stanley ανακοίνωσε σήμερα ότι τα τριμηνιαία της κέρδη έπεσαν πάνω από 50%, καθώς οι δραστηριότητες trading και επενδυτικής τραπεζικής των ιδρυμάτων της Wall Street χτυπήθηκαν ιδιαίτερα από τη μεταβλητότητα στην αγορά νωρίτερα φέτος.

Τα κέρδη που αντιστοιχούν στους κατόχους κοινών μετοχών της Morgan Stanley έπεσαν κατά 54,4% σε 1,06 δισ. δολάρια ή 55 cents ανά μετοχή, από 2,31 δισ. δολάρια ή 1,18 δολάριο ανά μετοχή, το ίδιο διάστημα του περασμένου έτους.

Εξαιρώντας μια λογιστική προσαρμογή, η τράπεζα κέρδισε επίσης 55 cents ανά μετοχή, αναφέρει το Reuters.

Οι αναλυτές του Thompson Reuters ανέμεναν κέρδη ύψους 46 cents ανά μετοχή.

Οι τιμές στα εμπορεύματα και στο πετρέλαιο που πέφτουν, οι ανησυχίες για την κινεζική οικονομία και η αβεβαιότητα για τα αμερικανικά επιτόκια, οδήγησαν σε αστάθεια των αγορών τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο. Αυτό τρόμαξε τους traders, τους επενδυτές και τις εταιρίες που ήλπιζαν να μπουν στο χρηματιστήριο, τονίζει το δημοσίευμα.

Όλες οι μεγάλες αμερικανικές τράπεζες που έχουν δημοσιοποιήσει τα οικονομικά τους αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο, έχουν ανακοινώσει χαμηλότερα έσοδα από την επενδυτική τραπεζική και το trading. Η Goldman Sachs, ο παραδοσιακός αντίπαλος της Morgan Stanley, αναμένεται να ανακοινώσει τα κέρδη της την Τρίτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v