Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Αργεντινή επέστρεψε στις αγορές ομολόγων

Η αρχική αποτίμηση του 3ετους ομολόγου κινείται στην περιοχή του 6,75% και του 10ετους στο 8%, ενώ για το 30ετες η απόδοση τοποθετείται 85 μονάδες βάσης πάνω από του 10ετους. Στα 40 δισ. οι προσφορές.

Η Αργεντινή επέστρεψε στις αγορές ομολόγων

Η Αργεντινή πραγματοποίησε την πολυαναμενόμενη επιστροφή στις διεθνείς αγορές ομολόγων μετά από απουσία 15 ετών, ανακοινώντας την προσφορά ως και $15 δισ. σε 3ετεις, 10ετεις και 30ετεις τίτλους.

Η αρχική αποτίμηση του 3ετους ομολόγου κινείται στην περιοχή του 6,75% και του 10ετους στο 8%, ενώ για το 30ετες η απόδοση τοποθετείται 85 μονάδες βάσης πάνω από του 10ετους. 

Σύμφωνα με πηγές του IFR του Reuters οι παραγγελίες έχουν φτάσει ήδη τα 40 δισ. δολάρια, με τον 10ετη τίτλο να συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Επενδυτής με έδρα το Λονδίνο ανέφερε στο πρακτορείο ότι τα νούμερα αυτά ευθυγραμμίζονται με τις προσδοκίες, δεδομένης της ισχυρής στήριξης που καταγράφηκε κατά το roadshow της περασμένης εβδομάδας. 

«Στην αρχή της διαδικασίας σκεφτόμασταν για 8% με 8,5% για το 10ετες, οπότε δεν με εκπλήσσει που η συζήτηση είναι στο 8% δεδομένου του momentum που έχει δημιουργηθεί» σημείωσε ο επενδυτής. 

Τα έσοδα από την πώληση θα κατευθυνθούν για να αποπληρωθουν τα hedge funds «γύπες» που είχαν μηνύσει την χώρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v