Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οριακές κινήσεις στην Wall Street

Σε στάση αναμονής η Wall Street, με τους δείκτες να οδεύουν για εβδομαδιαία κέρδη. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Πτώση 2% για το αργό πετρέλαιο. Άνοδος 1% για το χρυσό. Στο 1,77% η απόδοση του 10ετους αμερικάνικου ομολόγου.

Οριακές μεταβολές καταγράφουν οι αμερικάνικες μετοχές, με το βλέμμα των επενδυτών να είναι στραμμένο στην συνάντηση των πετρελαιοπαραγωγών χωρών στην Ντόχα και στα αποτελέσματα των τραπεζών. 

O Dow Jones κινείται 0,01% χαμηλότερα στις 17.923 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει πτώση 0,24% στις 4.934 μονάδες, ενώ ο S&P 500 διολισθαίνει 0,09% στις 2.080 μονάδες.

Από το μέτωπο των μάκρο, η Fed ανακοίνωσε ότι η βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ υποχώρησε κατά 0,6% τον Μάρτιο, μετά από αντίστοιχη πτώση και το Φεβρουάριο. 

Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν διολίσθησε στις 89,7 μονάδες από 91 τον Μάρτιο. Ήταν η τέταρτη διαδοχική μηνιαία πτώση.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 2% στα 40,44 δολάρια το βαρέλι. Σύμφωνα με τη Διεθνή Υπηρεσία Ενέργειας, η συμφωνία για «πάγωμα» της παραγωγής πετρελαίου από χώρες μέλη και μη μέλη του ΟΠΕΚ θα έχει περιορισμένη επίπτωση στην παγκόσμια προσφορά και οι αγορές δεν είναι πιθανό να ομαλοποιηθούν πριν το 2017,

Ο χρυσός κινείται 0,46% υψηλότερα στα 1.232 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,127.

Στα ομόλογα, η απόδοση του 10ετους αμερικάνικου τίτλου κινείται δύο μονάδες χαμηλότερα στο 1,77%. 

Στο ταμπλό, ράλι 45% πραγματοποιεί η μετοχή της BATS στην πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. 

H μετοχή της Nike διολισθαίνει 1,2%. Απώλειες 1% καταγράφει η μετοχή της Cisco. 

 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v