Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωχεύει η αμερικανική Energy XXI

Η εταιρία έχει προτείνει συμφωνία με τους ομολογιούχους της, προκειμένου να καταφέρει να ενταχθεί στο Κεφάλαιο 11 για τις πτωχεύσεις. Βάσει του αμερικανικού νόμου επιβάλλεται να εξασφαλίσει λίγη υποστήριξη ακόμη για να πάρει την έγκριση.

Πτωχεύει η αμερικανική Energy XXI

Η Energy XXI με έδρα το Τέξας κατέθεσε την Πέμπτη αίτηση για πτώχευση. Πρόκειται για την τελευταία εταιρία πετρελαίου και αερίου που κατέρρευσε από το μεγάλο βάρος χρέους εν μέσω μεταβλητών τιμών στα καύσιμα.

Η εταιρία επιθυμεί να ενταχθεί στο Κεφάλαιο 11, αφού έχει φτάσει σε μια αβέβαιη συμφωνία για μια ανταλλαγή χρέους ύψους 1,45 δισ. δολαρίων με μετοχές, με μια ομάδα ομολογιούχων.

Στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης που κατατέθηκε ως πρόταση στο πτωχευτικό δικαστήριο του Χιούστον, οι ομολογιούχοι –μεταξύ των οποίων οι Covalent Capital, DW Partners και Franklin Advisers- θα ανταλλάξουν το χρέος τους για το 100% των μετοχών μιας αναδιοργανωμένης θυγατρικής της εταιρίας. Η ομάδα που στηρίζει την ανταλλαγή χρέους για μετοχές, έχει στην κατοχή της χρέος που έχει εκδώσει αυτή η θυγατρική.

Η προτεινόμενη συμφωνία απολαμβάνει στην υποστήριξη ομολογιούχων που κατέχουν το 63% του χρέους. Για να εγκριθεί το σχέδιό της βάσει του Κεφαλαίου 11 η εταιρία θα πρέπει να εξασφαλίσει λίγη περισσότερη στήριξη, τονίζει το MarketWatch. Ο αμερικανικός νόμος που αφορά στις πτωχεύσεις, απαιτεί την έγκριση των δύο τρίτων των πιστωτών της εταιρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v