Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Wall Street δίνει συνέχεια στο ράλι της Τρίτης

Στο πράσινο οι δείκτες στη Wall Street, με ώθηση από τη διαβεβαίωση της Yellen για πιο σταδιακή αύξηση των επιτοκίων. Διολισθαίνει το δολάριο. Διαγράφει τα κέρδη το αργό μετά τα στοιχεία για αύξηση της παραγωγής του ΟΠΕΚ. Πτώση για τον χρυσό.

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές, συνεχίζοντας το χθεσινό ράλι που πυροδότησαν οι δηλώσεις της Janet Yellen υπέρ μιας πιο σταδιακής αύξησης των επιτοκίων. 

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,7% ή 130 μονάδες στις 17.757 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,76% υψηλότερα στις 4.884 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,62% στις 2.067 μονάδες.

H Janet Yellen δήλωσε ότι η Fed πρέπει να είναι προσεκτική στην αύξηση των επιτοκίων, λέγοντας πως τα ρίσκα από το εξωτερικό δικαιολογούν μια πιο σταδιακή σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής από αυτή που αναμενόταν τον Δεκέμβριο. 

Από το μέτωπο των μάκρο, ο ιδιωτικός τομέας των ΗΠΑ δημιούργησε 200.000 θέσεις εργασίας τον Μάρτιο, έναντι 214.000 τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με το Ινστιτούτο ADP.

Οι οικονομολόγοι προέβλεπαν ότι θα δημιουργηθούν 195.000 νέες θέσεις εργασίας.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο $1,132.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διαγράφει τα κέρδη μετά την έκθεση του Reuters που έδειξε ότι η παραγωγή στις χώρες του ΟΠΕΚ αυξήθηκε κατά 100.000 βαρέλια την ημέρα τον Μάρτιο. Η αμερικάνικη ποικιλία του αργού σημειώνει άνοδο 0,1% στα 38,3 δολάρια, ενώ κατά την διάρκεια της συνεδρίασης είχε κινηθεί ως και 3% υψηλότερα από το κλείσιμο της Τρίτης.

Ο χρυσός υποχωρεί 0,2% στα 1.230 δολάρια ανά ουγκιά. 

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου κινείται στο 1,83%.

Στο ταμπλό, άλμα 2,2% πραγματοποιεί η μετοχή της Apple. 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v