Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Yποχωρεί η Wall Street υπό το βάρος του αργού

Πτώση καταγράφουν οι δείκτες στη Wall Street. Σε αρνητικό έδαφος για το 2016 επιστρέφει ο S&P 500. Βουτιά 4% για το αργό κάτω από τα $40. Σε χαμηλό μήνα ο χρυσός. Τέταρτη διαδοχική ημέρα ανόδου για το δολάριο. Στο 1,92% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Βουτιά 4,5% για τη μετοχή της Nike.

Διευρύνουν τις απώλειες αμερικανικές μετοχές, καθώς η βουτιά του αργού πετρελαίου ασκεί πιέσεις στον ενεργειακό τομέα.

O Dow Jones κινείται 0,48% χαμηλότερα στις 17.498 μονάδες, ο Nasdaq διολισθαίνει 1,06% στις 4.770 μονάδες. Ο S&P 500 καταγράφει πτώση 0,66% στις 2.036 μονάδες, γυρίζοντας σε αρνητικό έδαφος για το 2016.

Από το μέτωπο των μάκρο, το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις νεόδμητων αυξήθηκαν κατά 2% τον προηγούμενο μήνα, στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 512.000. Το επίπεδο αυτό είναι το υψηλότερο από τον Δεκέμβριο

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,11.

Το αμερικανικό νόμισμα κινείται υψηλότερα για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση, εν μέσω προσδοκιών πως η Fed είναι κοντά σε μια νέα αύξηση επιτοκίου. Σε συνέντευξη του στο Bloomberg ο αξιωματούχος της Fed, James Bullard, υποστήριξε ότι η κεντρική τράπεζα θα έπρεπε να εξετάσει μια αύξηση των επιτοκίων τον Απρίλιο αν τα στοιχεία για την αγορά απασχόλησης είναι θετικά.

Στα εμπορεύματα, το ράλι του δολαρίου ασκεί πιέσεις στις τιμές του αργού πετρελαίου και του χρυσού. Το αργό πετρέλαιο βουτάει 4% στα 49,7 δολάρια το βαρέλι. Ο χρυσός βουτάει 2% στα 1.223 δολάρια ανά ουγκιά, στο χαμηλότερο επίπεδο τον τελευταίο μήνα.

Στα ομόλογα, η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού τίτλου κινείται στο 1,92%. Την Τρίτη είχε υποχωρήσει έως και το 1,89%. 

Στο ταμπλό, βουτιά 4,5% πραγματοποιεί η μετοχή της Nike. Η εταιρεία αθλητικών ειδών ανακοίνωσε πωλήσεις που ήταν χαμηλότερες από τις προβλέψεις των αναλυτών. 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v