Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Έβδομη σερί άνοδος για τον Dow Jones

To μακροβιότερο κερδοφόρο σερί από τον Οκτώβριο του 2015 πέτυχε ο βιομηχανικός δείκτης σε μια συνεδρίαση χωρίς έντονες συγκινήσεις. Οριακά κάτω από τα 40 δολ. το πετρέλαιο. Δεύτερη μέρα ανάκαμψης για το δολάριο. Υποχώρησε ο χρυσός.

Η άνοδος της τιμής του πετρελαίου οδήγησε σε κέρδη τη Wall Street κόντρα στα απογοητευτικά οικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε 1,2% στα 39,91 δολάρια ανά βαρέλι ενώ νωρίτερα είχε φτάσει να υποχωρεί έως τα 38,41 δολ. Όπως επισημαίνουν οι αναλυτές, οι επενδυτές προσδοκούν ότι στην επικείμενη συνάντηση των χωρών του ΟΠΕΚ με την Ρωσία θα υπάρξει απόφαση για πάγωμα της παραγωγής στα επίπεδα του Ιανουαρίου.

Στον αντίποδα, «βουτιά» 7,1% σημείωσαν οι μεταπωλήσεις κατοικιών τον Φεβρουάριο στις ΗΠΑ, την ώρα που οι αναλυτές ανέμεναν πτώση μόλις 2,8%.

Αντίστοιχα, αρνητικός γύρισε ο δείκτης εθνικής δραστηριότητας του Σικάγο καθώς τον Φεβρουάριο υποχώρησε στο -0,29 έναντι 0,41 τον προηγούμενο μήνα.

Επιπλέον, προβλημάτισε η δήλωση του Κεντρικού Τραπεζίτη της Ατλάντα, Denis Kockhart για πιθανή αύξηση των επιτοκίων τον Απρίλιο. Σημειώνεται ότι μερίδα αναλυτών ανησυχεί για τον κίνδυνο μια πρόωρη αύξηση των επιτοκίων να προκαλέσει καθίζηση στην εγχώρια οικονομική ανάπτυξη.

Στη Wall Street, o Dow Jones έκλεισε με κέρδη 0,12% στις 17.623 μονάδες, ο S&P κατέγραψε άνοδο 0,10% στις 2.051 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,28% στις 4.808 μονάδες.

Στο βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των Nike (+2,8%) και Pfizer (+2,1%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των Chevron (-1,3%) και Intel (-1,1%).

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ανέκαμψε για δεύτερη διαδοχική ημέρα έναντι του ευρώ καθώς ενισχύθηκε 0,2% στο 1,1251 δολ. από 1,1270 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του χρυσού κινήθηκε χαμηλότερα 0,8% στα 1.244 δολ./oz. Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο χρυσός υποχώρησε 0,4%.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου σημείωσε άνοδο τεσσάρων μονάδων βάσης στο 1,92%.

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v