Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Ανάπαυση» στην Wall Street μετά το ράλι

Oριακές κινήσεις καταγράφουν οι μετοχές στην Wall Street μετά από πέντε διαδοχικές εβδομάδες κερδών. Κοντά στα 40 δολάρια το αργό. Πτώση 0,8% για τον χρυσό. Aνοδικό γύρισμα για το δολάριο. Απώλειες 1,5% για την Intel.

Mε βήμα σημειωτόν κινούνται την Δευτέρα οι αμερικάνικες μετοχές μετά από ένα ράλι πέντε εβδομάδων, με το πετρέλαιο να προσπαθεί να κρατηθεί στο επίπεδο των 40 δολαρίων το βαρέλι.

Ο Dow Jones κινείται 0,06% χαμηλότερα στις 17.592 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,02% υψηλότερα στις 4.797 μονάδες, ενώ ο S&P 500 υποχωρεί 0,05% στις 2.048 μονάδες. 

«Οι αγορές είχαν έναν φοβερό μήνα και αναμφίβολα περιμένουμε κάποια υποχώρηση» δήλωσε αναλυτής στο Bloomberg. «Ήταν ένα εντυπωσιακό ράλι, αλλά και πάλι μετά την άνοδο που είχαμε, το μόνο που επιτεύχθηκε ήταν να διαγραφούν οι απώλειες για την χρονιά» ανέφερε. 

Από το μέτωπο των μάκρο, οι μεταπωλήσεις κατοικιών υποχώρησαν τον Φεβρουάριο κατά 7,1% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 5,08 εκατομμυρίων μονάδων. Το επίπεδο αυτό είναι το χαμηλότερο από τον Νοέμβριο.

Ο δείκτης Chicago Fed υποχώρησε στις -0,29 μονάδες τον Φεβρουάριο από 41 μονάδες τον Ιανουάριο. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,2% στα 39,5 δολάρια το βαρέλι. Πτώση 0,84% σημειώνει ο χρυσός στα 1.244 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του γεν, του ευρώ και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του $1,12.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικάνικου 10ετους τίτλου ενισχύεται τρεις μονάδες βάσης στο 1,90%. Την περασμένη εβδομάδα είχε υποχωρήσει κατά 11 μονάδες βάσης. 

Στο ταμπλό, πτώση 1,5% καταγράει η μετοχή της Intel. 

Άλμα 4% πραγματοποιεί η μετοχή της Starwood, μετά την βελτίωση της πρότασης εξαγοράς από την Marriott.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v