Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εναλλαγή προσήμων στη Wall μετά το χτύπημα στις Βρυξέλλες

Διαγράφουν τις απώλειες οι δείκτες στη Wall Street. Πτώση 1% για το αργό. Άνοδος για τον χρυσό. Ενισχύεται το γεν έναντι του δολαρίου. Βουτιά πάνω από 1% για την βρετανική λίρα. Απώλειες 2,2% για τη μετοχή της American Airlines.

Μεταξύ κερδών και απωλειών κινούνται οι αμερικανικές μετοχές, με τους επενδυτές να κρατούν επιφυλακτική στάση μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στις Βρυξέλλες.

Ο Dow Jones σημειώνει πτώση 0,02% στις 17.619 μονάδες, ο S&P 500 κινείται 0,02% υψηλότερα στις 2.052 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται 0,22% στις 4.819 μονάδες.

«Η αντίδραση ως τώρα είναι κάπως περιορισμένη», ανέφερε αναλυτής στο Bloomberg. «Mπορούμε να δούμε μια μεγαλύτερη αντίδραση. Ακόμα και ο μεγαλύτερος “ταύρος” θα έλεγε πως μια υποχώρηση τώρα δεν θα ήταν ό,τι το χειρότερο για την αγορά», πρόσθεσε. 

Τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι μετοχές των αεροπορικών και ταξιδιωτικών εταιρειών. Η μετοχή της American Airlines υποχωρεί 2,2% και της Expedia 1,7%. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 1,4% στα 40 δολάρια το βαρέλι. Ο χρυσός σημειώνει άνοδο 0,7% στα 1.253 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο $1,12. 

Η βρετανική λίρα βουτάει 1,1% έναντι του δολαρίου, καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες για επικράτηση του στρατοπέδου υπέρ του Bretix. 

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου κινείται τρεις μονάδες βάσης χαμηλότερα στο 1,89%. 

Στο ταμπλό, απώλειες 1,7% καταγράφει η μετοχή της Goldman Sachs.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v