Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδική αντίδραση στην Wall Street μετά την Yellen

Διαγράφουν τις απώλειες οι δείκτες στην Wall Street, μετά την δήλωση της Yellen για πιο σταδιακή αύξηση επιτοκίων. Άνoδος 1% για τον Nasdaq. Σε θετικό έδαφος ο S&P. Πτώση 2,8% για το αργό. Ράλι 1,3% για τον χρυσό. Σε ελεύθερη πτώση το δολάριο. Απώλεις 1,9% για Boeing.

Στο πράσινο γύρισαν και οι τρεις δείκτες στην Wall Street μετά την δήλωση της επικεφαλής της Fed, Janet Yellen, πως τα ρίσκα από την παγκόσμια οικονομία δικαιολογούν μια πιο σταδιακή αύξηση επιτοκίων. 

O Dow Jones ενισχύεται 0,4% στις 17.618 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει κέρδη 1,04% στις 4.816 μονάδες. Ο S&P 500 κινείται 0,53% υψηλότερα στις 2.047 μονάδες, επιστρέφοντας σε θετικό έδαφος για το 2016.

Από το μέτωπο των μάκρο, οι τιμές των κατοικιών στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 20% τον Ιανουάριο σε σχέση με έναν χρόνο πριν, σύμφωνα με τον δείκτη S&P/Case-Shiller που παρακολουθεί τις τιμές σε είκοσι πόλεις.

Οι μεγαλύτερες αυξήσεις σημειώθηκαν στο Πόρτλαντ, το Σιάτλ και το Σαν Φρανσίσκο.

Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης που καταρτίζει το CBO αυξήθηκε τον Μάρτιο στις 96,2 μονάδες από 94 προηγουμένως. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα διαμορφωθεί στις 94 μονάδες.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο βουτάει 2,8% στα 38,32 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός ενισχύεται 1,3% στα 1.239 δολάρια ανά ουγκιά. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο βουτάει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,13 από 1,12 στο ξεκίνημα της συνεδρίασης. 

Στα ομόλογα, η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου υποχωρεί τέσσερις μονάδες βάσης στο 1,84%. 

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, μεγάλες πιέσεις δέχονται οι ενεργειακές εταιρείες. Στον δείκτη Dow Jones η μετοχή της Chevron υποχωρεί κατά 1,4%, ενώ στον S&P 500 απώλειες πάνω από 5% καταγράφουν οι μετοχές των Noble Energy, Chesapeake Energy και Transocean. 

Πτώση 1,9% σημειώνει η μετοχή της Boeing. 

Η μετοχή της Apple κινείται 1% υψηλότερα.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v