Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διστακτική άνοδος στη Wall Street μετά από τριήμερη πτώση

Υψηλότερα κινούνται οι δείκτες στη Wall Street, στην πρώτη συνεδρίαση μετά το καθολικό Πάσχα. Ενισχύεται το ευρώ έναντι του δολαρίου. Υποχωρεί το γεν. Oριακές κινήσεις για χρυσό και πετρέλαιο. Κάτω από το 1,9% η απόδοση του αμερικάνικου 10ετους. Βουτιά 8% για την μετοχή της Noble Energy.

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι αμερικανικές μετοχές μετά από τρεις συνεδριάσεις απωλειών, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να είναι επικεντρωμένο στα οικονομικά στοιχεία και στην αυριανή ομιλία της Janet Yellen.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,07% στις 17.529 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,01% υψηλότερα στις 4.775 μονάδες, ενώ o S&P καταγράφει άνοδο 0,06% στις 2.037 μονάδες.

Από το μέτωπο των μάκρο, το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι οι καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 0,1% τον Φεβρουάριο, μετά από ανάλογη αύξηση και τον Ιανουάριο.

Οι δαπάνες του Φεβρουαρίου επιβραδύνθηκαν από την πτώση 0,7% στις δαπάνες για τις αγορές αγαθών. Οι δαπάνες για υπηρεσίες κινήθηκε 0,4% υψηλότερα.

Εν τω μεταξύ, το προσωπικό εισόδημα ενισχύθηκε 0,2% μετά από άνοδο 0,5% τον Ιανουάριο.

Την Τρίτη η επικεφαλής της Fed, Janet Yellen, θα πραγματοποιήσει ομιλία για την οικονομική και νομισματική πολιτική και οι επενδυτές θα έχουν το βλέμμα στραμμένο για ενδείξεις σχετικά με το πόσες αυξήσεις επιτοκίων θα γίνουν το 2016.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,15% στα 39,50 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχωρεί 0,25% στα 1.225 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του γεν, ενώ διολισθαίνει έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας. Είναι η έβδομη διαδοχική συνεδρίαση που το δολάριο καταγράφει κέρδη έναντι του ιαπωνικού νομίσματος. 

Η ισοτιμία του αμερικανικού νομίσματος με το ευρώ διαμορφώνεται στο επίπεδο του $1,119.

Στα ομόλογα, η απόδοση του 10ετους αμερικάνικου τίτλου υποχωρέι δύο μονάδες βάσης στο 1,89%.

Στο ταμπλό, βουτιά 8% πραγματοποιεί η μετοχή της Noble Energy.

Aπώλειες 4% καταγράφει η μετοχή της Chesapeake Energy.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v