Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Tριψήφια κέρδη για τον Dow μετά τη Fed

Διευρύνει την άνοδο η Wall Street μετά τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της Fed. Στο προσκήνιο τα αποτελέσματα γ' τριμήνου. Υποχωρεί κάτω από τα $88 το αργό. Μικρά κέρδη για το χρυσό. Ενισχύεται το δολάριο. Συνεχίζεται το ράλι στα treasuries. Άνοδος 3,8% για τη Symantec.

Αξιόλογη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες στη Wall Street καθώς τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed αποκάλυψαν πως πολλά στελέχη της Κεντρικής Τράπεζας ήθελαν να αλλάξουν το guidance για τα επιτόκια αλλά τους απέτρεψε, ο φόβος παρερμηνείας μιας τέτοιας κίνησης από τις αγορές.

Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 1,15% στις 16.909 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,15% υψηλότερα στις 4.434 μονάδες και ο S&P καταγράφει κέρδη 1,08% στις 1.956 μονάδες.

Την Τρίτη ο Dow έκλεισε με απώλειες πάνω από 1,5%, καθώς η υποβάθμιση των προβλέψεων του ΔΝΤ καθήλωσε για ακόμη μία συνεδρίαση την Wall.

Νωρίτερα, ο αξιωματούχος της Fed, Charles Evans, απηύθυνε έκκληση στην κεντρική τράπεζα να είναι ιδιαίτερη υπομονετική όσον αφορά την αύξηση των επιτοκίων, σημειώνοντας τα καθοδικά ρίσκα στην ανάπτυξη και στον πληθωρισμό.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία του αμερικάνικου νομίσματος έναντι του ευρωπαϊκού κινείται στο 1,26.

Στα εμπορεύματα, ο χρυσός ενισχύεται 0,38% στα 1.217 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ το πετρέλαιο υποχωρεί 1,34% στα 87,66 δολάρια το βαρέλι.

Οι ανησυχίες για την παγκόσμια ανάπτυξη παρατείνουν την ανοδική πορεία των αμερικάνικων ομολόγων, καθώς οι επενδυτές αναζητούν ασφαλή καταφύγια. Η απόδοση του 10ετους αμερικάνικου ομολόγου, η οποία κινείται αντίστροφα από την τιμή, διολισθαίνει 1,5 μονάδα βάσης, στο 2,336%.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Symantec ενισχύεται 3,8%, μετά από δημοσιεύματα ότι η εταιρεία βρίσκεται σε συζητήσεις για διάσπαση των δραστηριοτήτων της σε δύο οντότητες.

Απώλειες 1,2% καταγράφει η Monsanto. Η μεγαλύτερη εταιρεία εμπορίας μεταλλαγμένων και συμβατικών σπόρων, προανήγγειλε κέρδη για το 2015 που ήταν χαμηλότερα των προβλέψεων των αναλυτών.

 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v