Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεχίζονται οι ρευστοποιήσεις στην Wall Street

Συνεχίζονται οι ρευστοποιήσεις κερδών στην Wall Street εν αναμονή των ανακοινώσεων κερδοφορίας τριμήνου από τις μεγάλες εισηγμένες. "Ράπισμα" στις ευρωαγορές η έκθεση ΔΝΤ. Σταθεροποίηση πάνω από τα $1.200 για τον χρυσό, κάτω από τα $90 για το πετρέλαιο.

Σε χαμηλότερα επίπεδα κινούνται οι δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο της Wall Street, καθώς οι επενδυτές περνούν μια ακόμη συνεδρίαση με ρευστοποιήσεις κερδών, περιμένοντας τις σημαντικές ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων τριμήνου.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 1,10% στις 16.803 μονάδες, ο S&P 500 κινείται 0,96% χαμηλότερα στις 1.946 μονάδες, ενώ ο Nasdaq-100 υποχωρεί 1,07% στις 4.407 μονάδες.

Η χθεσινή συνεδρίαση εκτυλίχθηκε με μικρές διακυμάνσεις και τους δείκτες να υποχωρούν σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα.

Το μέτωπο των στατιστικών ανακοινώσεων είναι ήπιο σήμερα, ενώ ενδείξεις για την επιτοκιακή πολιτική της Fed θα προσφέρουν με τις ομιλίες τους στελέχη της κεντρικής τράπεζας.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις ανακοινώσεις γ΄ τριμήνου από τις μεγάλες εισηγμένες των ΗΠΑ και της Ευρώπης. Το ανεπίσημο εναρκτήριο λάκτισμα των ανακοινώσεων Q3 θα δώσει η Alcoa την Τετάρτη.

Σε γενικές γραμμές, οι αναλυτές περιμένουν από τις αμερικανικές επιχειρήσεις να προσφέρουν μια ακόμη «καλή περίοδο ανακοινώσεων κερδοφορίας» που πιθανόν να προσφέρει νέα ώθηση στις μετοχές.

Για την ώρα, στην σημερινή συνεδρίαση η μετοχή της SodaStream International βουλιάζει 16% εξαιτίας δυσμενούς πρόβλεψης κερδοφορίας.

Η Container Store υποχωρεί 15% καθώς επίσης υποβάθμισε τους στόχους πωλήσεων.

Με πτώση 1% αντιδρά η μετοχή της Amazon στις έρευνες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για φορολογική παράκαμψη.

Στις υπόλοιπες αγορές, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επιβαρύνθηκαν από τα δυσοίωνα στατιστικά για την γερμανική βιομηχανία και εν συνεχεία από την έκθεση του ΔΝΤ για την παγκόσμια οικονομία.

Διορθωτική είναι η εικόνα στην αγορά χρυσού, που έκλεισε χθες λίγο υψηλότερα από το κρίσιμο επίπεδο των $1.200 ανά ουγκιά.

Τα συμβόλαια του πετρελαίου παραμένουν κάτω από τα $90 ανά βαρέλι.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v