Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε θετικό έδαφος γύρισε η Wall Street

Κέρδη στη Wall Street με στήριξη από τα καλά στοιχεία απασχόλησης στις ΗΠΑ. Άνοδος 3% για τη μετοχή του Twitter. Αρνητική αντίδραση των ευρωαγορών στις δηλώσεις Ντράγκι. Ανακάμπτει το ευρώ έναντι του δολαρίου. Κάτω από τα $90 το πετρέλαιο.

Άνοδος στο αμερικανικό χρηματιστήριο μετά την έντονα αρνητική αντίδραση των ευρωαγορών στις δηλώσεις Ντράγκι.

Ο δείκτης Dow Jones  ενισχύεται 0,15% στις 16.827 μονάδες, ο S&P κινείται ανοδικά 0,10% στις 1.948 μονάδες και ο Nasdaq εμφανίζει κέρδη 0,25% στις 4.433 μονάδες.

Ο δείκτης Russell 2000 υποχωρεί 0,5%. Ήδη από χθες, ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης του αμερικανικού χρηματιστήριου έκλεισε 10% χαμηλότερα από το ζενίθ του Μαρτίου, πτώση που τυπικώς καθορίζει «διόρθωση» του δείκτη.

Οι βασικοί δείκτες της Wall Street έκλεισαν χθες με απώλειες άνω του 1%. Οι φόβοι για επιτάχυνση των αυξήσεων επιτοκίων από την Federal Reserve, καθώς βελτιώνεται η οικονομία, θεωρήθηκαν ως αφορμή για τις πωλήσεις.

Με ενδιαφέρον αναμένονται σήμερα οι ομιλίες στελεχών της Fed και ειδικά του Dennis Lockhart και του William Dudley.

Επιπλέον σήμερα η επικεφαλής του ΔΝΤ, Christine Lagarde, θα παραθέσει ομιλία για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η παγκόσμια οικονομία.

Τα στατιστικά στοιχεία εξακολουθούν να σκιαγραφούν μια ικανοποιητική εικόνα για την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας.

Ανακοινώθηκε ότι ο αριθμός των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας μειώθηκε κατά 8.000 την περασμένη εβδομάδα καθώς στα ταμεία εμφανίστηκαν 287.000 νέοι άνεργοι.

Τα συνολικά στοιχεία για την απασχόληση Σεπτεμβρίου και το ποσοστό ανεργίας θα κοινοποιηθούν αύριο Παρασκευή. Πάντως ο αριθμός των αιτήσεων εξακολουθεί να δείχνει τάση αποκλιμάκωσης των απολύσεων και βελτίωσης στην αγορά εργασίας.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, με άνοδο 3% αντιδρά η μετοχή του Twitter Inc. στην αναβάθμιση της σύστασης της J.P. Morgan Chase σε overweight από neutral.

Η Esperion Therapeutics εκτινάσσεται 23% λόγω των καλών αποτελεσμάτων κλινικών δοκιμών για σκεύασμα κατά της χοληστερόλης.

Η Bank of America ενισχύεται 0,6% μετά τις διοικητικές αλλαγές που επιβλήθηκαν χθες.

Στις υπόλοιπες αγορές, αρνητικά πρόσημα επικράτησαν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, που παρακολουθούν τις εξελιξεις από την συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας της ευρωζώνης και τις δηλώσεις του διοικητή της. Η ΕΚΤ διατήρησε αμετάβλητα σε αρνητικά ρεκόρ τα βασικά επιτόκια του ευρώ, ενώ ο Μάριο Ντράγκι αποσαφήνισε λεπτομέρειες για τις σημαντικές αποφάσεις που είχαν ληφθεί, στην προηγούμενη συνεδρίαση, με αρνητικό αντίκτυπο στις αγορές.

Η τιμή του πετρελαίου διολισθαίνει κάτω από τα $90 ανά βαρέλι και οι τιμές μετοχών των ενεργειακών επιχειρήσεων υφίστανται ιδιαίτερες πιέσεις. Το συμβόλαιο του πετρελαίου υποχωρεί 1,26% στα 89,58 δολ. ανά βαρέλι.

Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ ενισχύεται 0,6% έναντι του δολαρίου στο 1,2691.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v