Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα βουτιά για το ρούβλι

Το ρούβλι υποχώρησε 0,2% έναντι του δολαρίου. Τη Δευτέρα η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας έκανε αγορές $420 εκατ. για να στηρίξει το ρούβλι. Στα $1,4 δισ. η συνολική παρέμβαση από την περασμένη εβδομάδα.

Νέα βουτιά για το ρούβλι

Σε νέα ιστορικά χαμηλά έναντι βασικών νομισμάτων υποχώρησε την Τετάρτη το ρωσικό ρούβλι, παρά την παρέμβαση της ρωσικής κεντρικής τράπεζας με εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια από τα συναλλαγματικά της αποθέματα.

Όπως μεταδίδει η WSJ, η πτώση του πετρελαίου Brent κάτω από τα 92 δολάρια το βαρέλι την Τετάρτη, ενέτεινε τις καθοδικές πιέσεις στο ρούβλι, δεδομένης της εξάρτησης της Ρωσίας στις εξαγωγές ενέργειας. Την ίδια στιγμή, οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί από την Δύση έχουν περιορίσει την δυνατότητα των ρωσικών τραπεζών και εταιρειών να δανειστούν συνάλλαγμα από το εξωτερικό.

Το ρούβλι έπεσε την Τετάρτη στο 44,74 έναντι του καλαθιού δολαρίου και ευρώ. Είναι η ένατη ημέρα που το ρούβλι διολισθαίνει έναντι των δύο νομισμάτων. Έναντι του δολαρίου το ρούβλι υποχώρησε 0,2% στο 39,99, αλλά ενισχύθηκε 0,2% έναντι του ευρώ.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η ρωσική κεντρική τράπεζα παρενέβη στις αγορές συναλλάγματος τη Δευτέρα αγοράζοντας ρούβλια αξίας 420 εκατ. δολαρίων. Την περασμένη εβδομάδα είχε κάνει αγορές 1 δισ. δολαρίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v