Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιστροφή στην ανάπτυξη για τη Γαλλία

Μετά από δύο διαδοχικά τρίμηνα στασιμότητας, η Γαλλία πέτυχε θετική, αν και οριακή, ανάπτυξη το τρίτο τρίμηνο. Τι δείχνουν τα στοιχεία της κεντρικής τράπεζας.

Επιστροφή στην ανάπτυξη για τη Γαλλία

Η γαλλική οικονομία κατέγραψε – οριακή έστω – ανάπτυξη το τρίτο τρίμηνο του έτους, αν και οι δείκτες επιχειρηματικού κλίματος παραμένουν αδύναμοι, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που παρουσίασε η κεντρική τράπεζα της χώρας.

Συγκεκριμένα, στη μηνιαία της έκθεση, η Τράπεζα τα ης Γαλλίας αναφέρει ότι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης αναπτύχθηκε το τρίτο τρίμηνο (σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο) κατά 0,2%. Τα δύο προηγούμενα τρίμηνα, η γαλλική οικονομία είχε καταγράψει μηδενικό ρυθμό ανάπτυξης.

Η ανεργία εξακολουθεί να κινείται ανοδικά και η κυβέρνηση Ολάντ βρίσκεται σε διαμάχη με τις Βρυξέλλες αναφορικά με την πολιτική λιτότητας, καθώς διαμηνύει ότι δεν θα πετύχει (για Τρίτη συνεχόμενη χρονιά) μείωση του ελλείμματος στον προϋπολογισμό, βάσει του προκαθορισμένου στόχου.  

Επιπλέον, η μηνιαία έκθεση της Τράπεζας της Γαλλίας δείχνει πως το κλίμα επιχειρηματικής εμπιστοσύνης παραμένει αδύναμο. Ο σχετικός δείκτης για τον κλάδο μεταποίησης διαμορφώθηκε στο 96 το Σεπτέμβριο από 97 τον προηγούμενο μήνα. Για τον κλάδο υπηρεσιών έμεινε σταθερός στο 93.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v