Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπαίνει με το δεξί η Wall Street στο Q2

Εχοντας ήδη κατακτήσει 5 κερδοφόρα τρίμηνα, η Wall Street ξεκινά το Q2 με καλές διαθέσεις. Σε ενδοσυνεδριακό ρεκόρ διαπραγματεύεται ο S&P 500. Κινούν τα νήματα οι διεθνείς δείκτες μεταποίησης, καλή ανάγνωση στις ΗΠΑ.

Με θετικά πρόσημα ξεκινούν το νέο τρίμηνο οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκονται οι κρίσιμοι δείκτες μεταποίησης που ανακοινώνονται σε ΗΠΑ αλλά και Ευρώπη και Κίνα.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0.54% στις 16.547 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,57% στις 1.883 μονάδες έχοντας αγγίξει το ενδοσυνεδριακό επίπεδο ρεκόρ των 1884 μονάδων, ενώ ο Nasdaq κινείται 1,27% υψηλότερα στις 4.252 μονάδες.

Και οι τρείς δείκτες έκλεισαν με άνοδο χθες, μετά τα «καθησυχαστικά» σχόλια της προέδρου της Federal Reserve, Janet Yellen, που είπε ότι η κεντρική τράπεζα θα συνεχίζει να στηρίζει την οικονομία «για αρκετό διάστημα ακόμη». O S&P 500 ολοκλήρωσε χθες το 5ο συνεχόμενο τρίμηνο ανόδου.

Σήμερα το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις στατιστικές ανακοινώσεις για την μεταποίηση.

Στις ΗΠΑ ο κλάδος μεταποίησης της αμερικανικής οικονομίας επεκτάθηκε τον Μάρτιο με ελαφρώς ταχύτερο ρυθμό. Ο δείκτης μεταποίησης του Institute for Supply Management ανήλθε στο 53,7 τον Μάρτιο, ελαφρώς υψηλότερα από τις προσδοκίες. 

Ο κινεζικός δείκτης ΡΜΙ έδειξε ενδείξεις σταθεροποίησης στον κλάδο μεταποίησης μετά από 4 μήνες, καθώς ενισχύθηκε στο 50,3 από 50,2 το Φεβρουάριο.

Στην ευρωζώνη, ο δείκτης ΡΜΙ μεταποίησης παρέμεινε σε περιοχή επέκτασης δραστηριοτήτων και άγγιξε το 53 από 53,2 τον προηγούμενο μήνα.

Στην Wall Street ανακοινώνονται επίσης τα στοιχεία για τις πωλήσεις αυτοκινήτων Μαρτίου, που εκτιμάται ότι αυξήθηκαν στα 15,8 εκατ. οχήματα από 15,3 τον Φεβρουάριο.

Οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών εμφανίζουν κινητικότητα εν μέσω των στοιχείων, με πτώση για την General Motors εξαιτίας την πρόσφατης ανάκλησης, και άνοδο για την Ford Motor.

Κατά τα λοιπά, η Magellan Health Services ενισχύται 1,5% μετά την εξαγορά της CDMI.

Από το μέτωπο των αποτελεσμάτων τριμήνου, ανακοινώνει μεγέθη σήμερα η Apollo Education Group.

Στις υπόλοιπες αγορές, οι δείκτες μεταποίησης εμπνέουν ανάκαμψη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Μικτή είναι η εικόνα στις αγορές μετάλλων, με τον χρυσό να κερδίζει $1 στα 1.285 δολ. ανά ουγκιά, ενώ το συμβόλαιο του πετρελαίου κινείται χαμηλότερα κατά 0,65% στα 100,94 δολ. ανά βαρέλι.

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v