Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

SEC: "Αμαρτία" το ...συζυγικό insider

Ο Tyrone Hawk κέρδισε $151.480 εμπορευόμενος μετοχές της Acme Packet, που αγόρασε όταν άκουσε από την σύζυγό του, στέλεχος της Oracle, να συζητά για την πιθανή εξαγορά της Acme.

SEC: Αμαρτία το ...συζυγικό insider

Δύο Καλιφορνέζοι άνδρες, που εκμεταλλεύτηκαν πληροφορίες που άκουσαν από τις συζύγους τους μεγαλο-στελέχη επιχειρήσεων, για τις τεχνολογικές εταιρίες όπου δουλεύουν, κατηγορήθηκαν από την επιτροπή κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ για insider-trading.

Η Securities and Exchange Commission των ΗΠΑ διεξάγει σειρά ερευνών και προσφυγών για περιπτώσεις ανδρών συζύγων -μεταξύ των οποίων και ο σύζυγος της πρώην CEO του Playboy Enterprises Inc., της Christie Hefner- οι οποίοι κατηγορούνται ότι έκαναν χρηματιστηριακές συναλλαγές με «εσωτερική πληροφόρηση», που εξασφάλισαν επειδή άκουσαν τις συζητήσεις των γυναικών τους, είτε εν γνώσει τους είτε όχι.

«Τα μέλη της οικογένειας έχουν καθήκον να προστατεύουν αυτές τις πληροφορίες, όχι να τις εκμεταλλεύονται,» ανακοίνωσε η Jina Choi της SEC.

Στην τωρινή προσφυγή, ο 61χρονος Ching Hwa κρυφάκουσε την συζήτηση της γυναίκας του και επικεφαλής λογιστηρίου της Informatica, να συζητά για τα τριμηνιαία αποτελέσματα και να λέει ότι μπορεί να μην ανταποκριθούν στις προσδοκίες. Έπαιξε με αυτή την πληροφορία και κέρδισε $138.000.

Ο 46χρονος Tyrone Hawk κέρδισε $151.480 εμπορευόμενος μετοχές της Acme Packet, που αγόρασε όταν άκουσε από την σύζυγό του, στέλεχος της Oracle, να συζητά για την πιθανή εξαγορά της Acme.

Στην περίπτωση του γαμπρού του ιδρυτή του Playboy, Hugh Hefner, η SEC μήνυσε το 2011 τον William Marovitz, για συναλλαγές με μυστικές πληροφορίες για την πιθανή πώληση της εταιρίας που είχε ακούσει από την γυναίκα του. Ο Marovitz κατέληξε σε συμβιβασμό με την επιτροπή για $168.352.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v