Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ετήσιος μισθός $1 για τον Zuckerberg του Facebook

Περικοπές μισθών για τα ανώτατα στελέχη του Facebook που φτάνουν το 40%. Συμβολικό μισθό 1 δολ. πήρε το 2013 ο Mark Zuckerberg ακολουθώντας το δρόμο που χάραξε ο Steve Jobs. Τι γίνεται όμως, με τα λειτουργικά του έξοδα;

Ετήσιος μισθός $1 για τον Zuckerberg του Facebook

Στο συμβολικό ποσό του 1 δολαρίου μειώθηκε ο ετήσιος μισθός του Mark Zuckerberg. Ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook και επίσης ο 22ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο σύμφωνα με το σχετικό δείκτη του Bloomberg, αποφάσισε να ακολουθήσει το δρόμο και άλλων κολοσσών της Silicon Valley που επέλεξαν να μην παίρνουν μισθό από τις εταιρίες τους. Το δρόμο χάραξε ο συνιδρυτής της Apple, Steve Jobs και ακολούθησαν – μεταξύ άλλων - οι ιδρυτές της Google, Larry Page και Sergey Brin. Όλοι τους έχουν σημαντικά μερίδια στις εταιρίες που τους αποφέρουν τεράστια έσοδα.

Ωστόσο, οι συνολικές αποδοχές του Zuckerberg για το 2013 άγγιξαν τα 653.165 δολ. καθώς – εκτός από το μισθό του 1 δολ.- είχε λειτουργικά έξοδα και δαπάνες κίνησης (καύσιμα και κόστος τροφίμων και εστιατορίων ακόμη και για το προσωπικό του αεροπλάνο ή για προσωπικούς σκοπούς), σύμφωνα με την ανακοίνωση που κατέθεσε η εταιρεία στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Το 2012 πάντως, οι συνολικές ετήσιες αποδοχές του από το Facebook (πέραν των μετοχών) ήταν 1,99 εκατ. δολ.

Δεν είναι όμως, μόνο ο Zuckerberg που δέχεται μείωση μισθών. Οι αποδοχές του οικονομικού διευθυντή David Ebersman μειώθηκαν το 2013 στα 10,5 εκατ. δολ. από 17,5 εκατ. δολ. τον προηγούμενο χρόνο. Οι αποδοχές του αντιπροέδρου David Fischer μειώθηκαν στα 8 εκατ. δολ. από 12 εκατ. δολ. το 2012 και του Chief Technology Officer, Mike Schroepfer στα 12,6 εκατ. δολ. από 20,7 εκατ. δολ. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v