Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εναλλαγές προσήμων υπό βροχή macro στην Wall

Επιφυλακτικοί παραμένουν οι επενδυτές στη Wall Street. Προσεκτικές κινήσεις εν όψει της λήξης τριμήνου με εναλλαγές προσήμων. Καλή η στατιστική εικόνα για την οικονομία. Νέα βουτιά 5% για τη Citigroup. Κάτω από τα $1.300 ο χρυσός.

Σταθεροποιητικές τάσεις εμφανίζουν οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο, παρακολουθώντας τα στατιστικά μηνύματα για την οικονομία.

Παρά τη γενικά καλή στατιστική εικόνα και το καλό κλίμα στις διεθνείς αγορές, οι επενδυτές της Wall Street αποφεύγουν τις μεγάλες κινήσεις και προτιμούν το περιθώριο, ενόψει λήξης του τριμήνου.

Οι δείκτες στην Νέα Υόρκη κινούνται με εναλλαγές προσήμων σε περιορισμένες κλίμακες.

Αυτή την ώρα δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,29% στις 16.221 μονάδες, ο S&P κινείται 0,46% χαμηλότερα στις 1.844 μονάδες, ενώ ο Nasdaq εμφανίζει απώλειες 0,88% στις 4.137 μονάδες.

Από το στατιστικό μέτωπο, ανακοινώθηκε ότι το αμερικανικό ΑΕΠ αναπτύχθηκε 2,6% στο δ΄ τρίμηνο από 2,4%, εξαιτίας κυρίως της αύξησης στις δαπάνες σε υγεία. Πρόκειται για τον ταχύτερο ρυθμό ανάπτυξης σε τρία χρόνια, αλλά οι αναλυτές περίμεναν καλύτερη ανάπτυξη.

Επιπλέον, ο αριθμός των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας μειώθηκε κατά 10.000 την περασμένη εβδομάδα καθώς στα ταμεία εμφανίστηκαν 311.000 νέοι άνεργοι, που είναι ο χαμηλότερος αριθμός σε τέσσερις μήνες.

Τέλος, τα προσύμφωνα πώλησης κατοικιών μειώθηκαν 0,8% τον Φεβρουάριο στις ΗΠΑ και διολίσθησαν στα χαμηλότερα επίπεδα δύο ετών.

Με ενδιαφέρον αναμένονται και οι ομιλίες των στελεχών της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, Sandra Pianalto και William Dudley.

Από το επιχειρηματικό πεδίο, η μετοχή της Citigroup συνεχίζει να υποχωρεί 5% και εμφανίζει τη μεγαλύτερη πτώση στον δείκτη S&P, μετά το χθεσινό -6%, αντιδρώντας στην απόρριψη του σχεδίου αύξησης μετοχικού κεφαλαίου από τη Fed.

Με άνοδο 6% αντιδρά ο τίτλος της Lululemon Athletica στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων χρήσης τριμήνου.

Η GamesStop θα ανακοινώσει εν συνεχεία τα αποτελέσματά της.

Ο τίτλος της Boeing ενισχύεται μετά από μεγάλη παραγγελία της ιαπωνικής ANA Holdings Inc., για αεροσκάφη Airbus και Boeing.

Στις υπόλοιπες αγορές, ο χρυσός κινείται κάτω από το ψυχολογικό επίπεδο των 1.300 δολ. ανά ουγκιά.

Το πετρέλαιο κινείται υψηλότερα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v