Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι πωλητές «παίρνουν κεφάλι» στη Wall

Νευρικότητα και μικτά πρόσημα στη Wall Street, με τα στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη και την αγορά ακινήτων να βρίσκονται στο προσκήνιο. Στο επίκεντρο οι τεχνολογικές εταιρίες αλλά και οι δηλώσεις μέλους της Fed. Ξεπέρασε τα 100 δολάρια το πετρέλαιο, άνοδος για το χρυσό. Kέρδη για ευρώ.

Μικτές τάσεις καταγράφονται στο αμερικανικό χρηματιστήριο που έχει στραμμένη την προσοχή του στα μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν. Πιο συγκεκριμένα οι πωλήσεις νέων κατοικιών το Φεβρουάριο κατέγραψαν πτώση 3,3% και ανήλθαν στις 440.000 οικίες.

Η μέση τιμή που πωλήθηκαν οι νέες κατοικίες ανήλθε στα 261.000 δολάρια.

Παράλληλα η καταναλωτική εμπιστοσύνη το Μάρτιο διαμορφώθηκε σε υψηλό έξι ετών και συγκεκριμένα στις 82,3 μονάδες, από 78,3 το Φεβρουάριο.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες ανακοίνωσαν επίσης ότι οι τιμές των ακινήτων αυξήθηκαν κατά 0,5% τον Ιανουάριο, ενώ σε ετήσια βάση ενισχύθηκαν 7,4%.

Στο προσκήνιο βρίσκονται επίσης οι εταιρίες βιοτεχνολογίας και Internet μετά την πτώση κατά 1,18% που κατέγραψε ο Nasdaq στη συνεδρίαση της Δευτέρας. Από το εταιρικό μέτωπο κέρδη καταγράφουν οι μετοχές των Exxon Mobil, Carnival, Walgreen.

Σε θετικό έδαφος και η μετοχή της Walt Disney μετά την συμφωνία για την εξαγορά της Maker Studios.

Aντίθετα απώλειες σημειώνουν Goldman Sachs και Ηοme Depot.

Αναλυτές της αγοράς «στέκονται» επίσης στις δηλώσεις μέλους της Fed ο οποίος εκτίμησε ότι τα επιτόκια της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας θα ανέλθουν στο 3% στα τέλη του 2016. O ίδιος τόνισε ότι η θέση της Fed για τα επιτόκια δεν έχει μεταβληθεί, ενώ χαρακτήρισε έκπληξη την αντίδραση της αγοράς, μετά τα δηλώσεις Yellen, την προηγούμενη Τετάρτη.

Εν τω μεταξύ μικρή πτώση σημειώνει το ευρώ έναντι του δολαρίου με την ισοτιμία τους να κυμαίνεται στα επίπεδα του 1,38. Κέρδη καταγράφει η τιμή του αργού πετρελαίου, που διαμορφώνεται οριακά υψηλότερα των 100 δολαρίων.

Στα 1.312 δολάρια ανά ουγκιά ο χρυσός καθώς η τιμή παρέδωσε μέρος των αρχικών πρωινών κερδών.

O Dow Jones διαμορφώνεται στις 16.323 μονάδες με κέρδη 0,28%, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί 0,27%, στις 4.214 μονάδες. Οριακή άνοδος 0,08% για τον S&P στις 1.859 μονάδες. Σημειώνεται ότι το αμερικανικό χρηματιστήριο έκλεισε με πτώση τόσο την Παρασκευή όσο και τη Δευτέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v