Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στη Wall

Με μικτές τάσεις κινούνται οι δείκτες στη Wall. Απομακρύνεται από το ρεκόρ ο S&P 500. Κέρδη 0,5% για το χρυσό. Πάνω από τα 100 δολάρια το πετρέλαιο. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ. Υποχωρεί κατά 2,9% η μετοχή της Nike. Στο υψηλότερο επίπεδο από 2000 η JP Morgan.

Μικτά πρόσημα στη Wall

Με αντίθετα πρόσημα κινούνται οι δείκτες στη Wall, με τον S&P 500 να υποχωρεί από το νέο ενδοσυνεδριακό ρεκόρ και τον Nasdaq να διαγράφει τα αρχικά κέρδη. Το ενδιαφέρον των επενδυτών είναι στραμμένο στις δηλώσεις των αξιωματούχων της Fed και στα εταιρικά αποτελέσματα.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,21% στις 16,366 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,61% χαμηλότερα στις 4.293 μονάδες και ο S&P 500 διολισθαίνει 0,05% στις 1.871 μονάδες. 

Τον λόγο για τον οποίο ψήφισε ενάντια στην απόφαση της κεντρικής τράπεζας να αλλάξει την καθοδήγηση για τα επιτόκια εξήγησε ο αξιωματούχος της Fed, Narayana Kocherlakota.

O κ. Kocherlakota υποστήριξε πως η νέα καθοδήγηση αποδυναμώνει τη δέσμευση για τον στόχο του 2%, ενώ δημιουργεί αβεβαιότητα γιατί δεν προσφέρει κάποια ποσοτική πληροφορία για το πότε θα επιτευχθεί πλήρης απασχόληση. Ο ίδιος ανέφερε πως η Επιτροπή θα έπρεπε να διαμηνύσει ότι θα κρατήσει τα επιτόκια στα σημερινά επίπεδα μέχρι η ανεργία να υποχωρήσει κάτω από το 5,5%, εφόσον οι προοπτικές για τον πληθωρισμό παραμένουν υπό έλεγχο και οι κίνδυνοι για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα είναι περιορισμένοι

Aναλυτής της Valutrades ανέφερε πως οι αγορές της Ασίας προσέφεραν στήριξη στη Wall και τόνισε πως οι επενδυτές είδαν θετικά τη χθεσινή ανακοίνωση της Fed για τα stress tests των τραπεζών. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχωρεί έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ ενισχύεται οριακά έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία του αμερικάνικου νομίσματος έναντι του ευρώ διαμορφώνεται στο 1,37.

Στα εμπορεύματα, ο χρυσός ενισχύεται 0,55% στα 1.338 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ το πετρέλαιο καταγράφει άνοδο 1,29% στα 100,18 δολάρια το βαρέλι.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Nike υποχωρεί 2,9%, μετά την πρόβλεψη της εταιρείας πως οι πωλήσεις θα αυξηθούν με χαμηλότερο ρυθμό από ό,τι ανέμεναν οι αναλυτές.

Η JP Morgan κινείται 0,52% υψηλότερα μετά την δημοσίευση των αποτελεσμάτων των stress test. Νωρίτερα την Πέμπτη η μετοχή σημείωσε άνοδο 1,3% στα 60,90 δολάρια, το υψηλότερο επίπεδο από το 2.000.

Βουτιά 9,7% πραγματοποιεί η μετοχή της Symantec, μετά την απόλυση του CEO Steve Bennett.

Άλμα 10% σημειώνει η μετοχή της CommScope Holding, καθώς η εταιρεία αναβάθμισε τις προβλέψεις της για τα κέρδη του τρέχοντος τριμήνου. 

Η μετοχή της Unwired Planet εκτινάσσεται 63,85%, μετά την ανακοίνωση της κινεζικής Lenovo πως θα αγοράσει 21 πατέντες της έναντι 100 εκατ. δολαρίων. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v