Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H καταναλωτική εμπιστοσύνη «στήριξε» τη Wall Street

Ανοδικά μετά από δυο πτωτικές συνεδριάσεις κινήθηκε η Wall Street, με τα μακροοικονομικά στοιχεία να δίνουν κατεύθυνση. Στο επίκεντρο βρέθηκαν και οι εκτιμήσεις για τα επιτόκια, μέλους της Fed. Κέρδη κατέγραψε ο χρυσός, Κάτω από τα 100 δολάρια "έκλεισε" το πετρέλαιο.

Κέρδη κατέγραψε η Wall Street με τα μακροοικονομικά στοιχεία και κυρίως την καταναλωτική εμπιστοσύνη να «πρωταγωνιστούν» στη σημερινή συνεδρίαση.

Αναλυτικότερα οι πωλήσεις νέων κατοικιών το Φεβρουάριο κατέγραψαν πτώση 3,3% και ανήλθαν στις 440.000 οικίες. Η μέση τιμή που πωλήθηκαν οι νέες κατοικίες ανήλθε στα 261.000 δολάρια. Παράλληλα η καταναλωτική εμπιστοσύνη το Μάρτιο διαμορφώθηκε σε υψηλό έξι ετών και συγκεκριμένα στις 82,3 μονάδες, από 78,3 το Φεβρουάριο.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες ανακοίνωσαν επίσης ότι οι τιμές των ακινήτων αυξήθηκαν κατά 0,5% τον Ιανουάριο, ενώ σε ετήσια βάση ενισχύθηκαν 7,4%.

Στήριξη στη Wall παρείχαν οι δηλώσεις του μέλους της Fed Charles Plosser ο οποίος εκτίμησε ότι τα επιτόκια θα διαμορφωθούν στο επίπεδο του 4% στο τέλος του 2016.

Πρόσθεσε ότι του προκάλεσε έκπληξη η αντίδραση των αγορών μετά τις δηλώσεις Yellen, την προηγούμενη Τετάρτη. Συμπλήρωσε ότι το χρονοδιάγραμμα της Fed για σταδιακές αυξήσεις επιτοκίων μετά το tapering δεν ήταν κάτι που οι αγορές δεν ανέμεναν.

Από το δείκτη Dow 30 άνοδο σημείωσαν μεταξύ άλλων οι 3Μ, Chevron, Cisco, General Electric, Exxon. Αντίθετα στο "κόκκινο" βρέθηκαν οι American Express, Goldman Sachs, Home Depot.

Στο προσκήνιο βρέθηκε και ο τίτλος της Walt Disney μετά την ανακοίνωση της εισηγμένης ότι θα εξαγοράσει την Maker Studios. Στο -14% βρέθηκε η εταιρία μικροεπεξεργαστών Himax Technologies μετά την υποβάθμιση από την Merrill Lynch.

Εν τω μεταξύ κέρδη 0,76% κατέγραψε ο χρυσός, με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 0,76 δολάρια ανά ουγκιά. Μικρές απώλειες για το πετρέλαιο που έκλεισε στα 99,2 δολάρια, ενώ νωρίτερα είχε υπερβεί τα 100 δολάρια.

Το ευρώ κατέγραψε μικρή πτώση έναντι του δολαρίου με την ισοτιμία στα επίπεδα του 1,38.
Το δικαίωμα της Εθνικής κέρδισε 2,49%, στα 5,36 δολάρια, ενώ το δικαίωμα της ενισχύθηκε 0,82%, στα 24,58 δολάρια.

Ο Dow Jones ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 16.368 μονάδες με κέρδη 0,56%, ενώ ο Nasdaq έκλεισε στις 4.234 μονάδες με κέρδη 0,18%. Άνοδος 0,46% για τον S&P, που διαμορφώθηκε στις 1.866 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v