Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρωσία και Facebook κοκκίνισαν τη Wall Street

Πτώση στη Wall καθώς ο Ομπάμα απειλεί με νέες κυρώσεις τη Ρωσία. Η μετοχή του Facebook (-7%) βύθισε το δείκτη Nasdaq (-1,4%). Καλά τα οικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ. Επέστρεψε πάνω από τα 100 δολ. το πετρέλαιο. Πτώση για το χρυσό.

Ρωσία και Facebook κοκκίνισαν τη Wall Street

Οι προειδοποιήσεις του προέδρου Ομπάμα για την επιβολή νέων κυρώσεων στη Ρωσία επανέφερε στο προσκήνιο την ουκρανική κρίση και γύρισε στο κόκκινο τους δείκτες στη Wall. Σημειώνεται ότι σήμερα Τετάρτη το ρωσικό χρηματιστήριο MICEX ανέκαμψε 1,8%.

Νωρίτερα η Wall κρατιόταν σε θετικό έδαφος με στήριξη από τα καλά οικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ.

Αναλυτικά οι παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών αυξήθηκαν κατά 2,2% τον Φεβρουάριο έναντι μείωσης 1,3% τον προηγούμενο μήνα, εξαιτίας της αυξημένης ζήτησης για αυτοκίνητα και αεροσκάφη. Σημειώνεται ότι οι αναλυτές ανέμεναν οι παραγγελίες διαρκών αγαθών να διατηρηθούν αμετάβλητες.

Επιπλέον στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος παραμένει η Fed μετά την αλλαγή στο guidance των επιτοκίων. Ο κεντρικός τραπεζίτης του Σεντ Λούις James Bullard υποστήριξε σε συνέντευξή του ότι ουσιαστικά η πολιτική της Fed δεν έχει αλλάξει. Επιπλέον σημείωσε ότι τα σχόλια της Yellen για την οικονομική πολιτική των επόμενων 6 μηνών ήταν τα προβλεπόμενα από τους αναλυτές.

Στη Wall, ο Dow Jones υποχώρησε 0,60% στις 16.268,99 μονάδες, ο S&P έκλεισε με απώλειες 0,70% στις 1.852,57 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 1,43% στις 4.173,58 μονάδες.

Στο εταιρικό μέτωπο η μετοχή του Facebook υποχώρησε 7% μετά τη γνωστοποίηση ότι θα διαθέσει 2 δισ. δολάρια για την εξαγορά της Oculus.

Στον αντίποδα, άνοδο άνω του 5% σημείωσαν οι τίτλοι των Quest Diagnostics και Laboratory Corporation μετά την έγκριση από τη Βουλή των Αντιπροσώπων νομοσχεδίου με το νέο κοστολόγιο στις χρεώσεις των κλινικών εργαστηρίων.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας διαμορφωνόταν στα 5,32 δολ. με πτώση 0,8% ενώ το δικαίωμα της Coca Cola HBC ενισχύθηκε 0,6% στα 24,72 δολ.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε 0,3% σε σχέση με το ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,3749. Επιπλέον το δολάριο κινήθηκε ανοδικά και έναντι του γεν, στα 102,35.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς υποχώρησε κατά 3 μονάδες βάσης στο 2,74%. Αντίστοιχα η απόδοση του 5ετούς κινήθηκε χαμηλότερα κατά 4 μονάδες βάσης στο 1,69%.

Στην αγορά εμπορευμάτων η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε 1,1% στα 100,28 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού κινήθηκε χαμηλότερα 0,6% στα 1.303 δολ./oz.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v