Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο κόκκινο η Wall μετά την ομιλία Ομπάμα για Ουκρανία

Σε αρνητικό έδαφος γυρίζουν οι μετοχές στη Wall, μετά τις προειδοποιήσεις Ομπάμα για νέες κυρώσεις στη Μόσχα. Υποχωρεί πάνω από 1% ο Nasdaq. Απώλειες 0,5% για το χρυσό. Κέρδη για το πετρέλαιο. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Πτώση 5% για τη μετοχή του Facebook.

Απώλειες σημειώνουν οι δείκτες στη Wall, καθώς οι δηλώσεις του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα για διατάραξη της διεθνούς τάξης διόγκωσαν τις ανησυχίες γύρω από τις εξελίξεις στην Ουκρανία. 

Οι συναλλαγές στην Νέα Υόρκη ξεκίνησαν με άνοδο της τάξης του 0,5% αλλά εν συνεχεία πέρασαν στο κόκκινο. Αυτή την ώρα ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,34% στις 16.312 μονάδες, ο S&P διολισθαίνει 0,35% στις 1.854 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί 1% στις 4.192 μονάδες.

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα προειδοποίησε την Τετάρτη πως η Ευρώπη και οι ΗΠΑ είναι αντιμέτωπες με εξελίξεις που απειλούν την ενότητα τους και τη διεθνή τάξη.

Σήμερα, από το στατιστικό μέτωπο ανακοινώθηκε ότι οι παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών αυξήθηκαν δυναμικά 2,2% τον Φεβρουάριο, χάρη στις αυξημένες παραγγελίες για αυτοκίνητα και αεροσκάφη, αν και ο ευρύτερος δείκτης επιχειρηματικών επενδύσεων υποχώρησε για 4η φορά σε 6 μήνες.

Από το επιχειρηματικό πεδίο, η μετοχή του Facebook Inc. πραγματοποιεί βουτιά 5% μετά την εξαγορά της Oculus VR Inc.

Η Tesla Motors Inc. ενισχύεται 0,6% μετά την έγκριση νομοσχεδίου για έναρξη λειτουργίας λιανικών καταστημάτων.

Στα εμπορεύματα, ο χρυσός διολισθαίνει 0,5% στα 1.304 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ το πετρέλαιο ενισχύεται 0,64% στα 99,84 δολάρια το βαρέλι.

Το ευρώ υποχωρεί στα 1,3787 δολ., χαμηλότερα από το 1,3827 δολ. στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Η ηρεμία στο μέτωπο της κρίσης στην Κριμαία βοηθά περαιτέρω το θετικό επενδυτικό κλίμα και το χρηματιστήριο της Μόσχας ανακάμπτει 2,4%.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v