Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μαζεύει τα κέρδη η Wall- Αρνητικό γύρισμα για Nasdaq

Μικτά πρόσημα στη Wall, με τις μετοχές να περιορίζουν τα αρχικά κέρδη. Υποχωρεί στα $1.295 ο χρυσός. Κέρδη 0,3% για το πετρέλαιο. Διολισθαίνει έναντι του ευρώ το δολάριο. Άνοδος 3,4% για την Zynga. Πιέσεις για τις μετοχές του κλάδου της βιοτεχνολογίας.

Μαζεύει τα κέρδη η Wall- Αρνητικό γύρισμα για Nasdaq

Με αντίθετα πρόσημα κινούνται οι δείκτες στη Wall, με τον Nasdaq να διαγράφει κέρδη πάνω από 1% μετά από ισχυρές πιέσεις στις εταιρείες βιοτεχνολογίας.

O Dow Jones ενισχύεται 0,15% στις 16.370 μονάδες, ο Nasdaq υποχωρεί 0,03% στις 4.149 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,32% στις 1.855 μονάδες.

Αύξηση εμφάνισαν το Φεβρουάριο τόσο τα εισοδήματα όσο και οι δαπάνες των καταναλωτών στις ΗΠΑ, με το ρυθμό ανόδου να ευθυγραμμίζεται με τις προσδοκίες της αγοράς.

Ειδικότερα, οι καταναλωτικές δαπάνες στις ΗΠΑ ενισχύθηκαν κατά 0,2% από 0,1% τον Ιανουάριο.Παράλληλα, τα καταναλωτικά εισοδήματα ενισχύθηκαν κατά 0,3%, διαμορφούμενα οριακά υψηλότερα των εκτιμήσεων.

Η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ υποχώρησε τον Μάρτιο. Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης που καταρτίζει το πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν διολίσθησε στις 80 μονάδες, από 81,6 μονάδες τον προηγούμενο μήνα. H μέτρηση ήταν ελαφρώς χαμηλότερη από τις προβλέψεις των αναλυτών του Reuters που ανέμεναν πτώση στις 80,5 μονάδες.

Στα εμπορεύματα, ο χρυσός διολισθαίνει 0,37% στα 1.290 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ το πετρέλαιο ενισχύεται 0,73% στα 102,01 δολάρια το βαρέλι.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχωρεί έναντι του ευρώ, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν και της βρετανικής λίρας.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Zynga κερδίζει 3,4%. Ο μεγαλοεπενδυτής Steven Cohen αύξησε το μερίδιό του στην εταιρεία στο 5,3% από 2,2% στο τέλος του έτους.

Aπό τις μετοχές του καταναλωτικού κλάδου, η H&R Block και η GameStop σημειώνουν άλμα πάνω από 4,7%.
Ράλι 5,6% πραγματοποιεί η μετοχή της Gognizant Technology, μετά την αναβάθμιση από την Morgan Stanley.

Άλμα 9,6% πραγματοποιεί η Restoration Hardware. Η εταιρεία προβλέπει πως τα προσαρμοσμένα κέρδη στο πρώτο τρίμηνο θα είναι μεταξύ 9 και 11 σεντς ανά μετοχή, έναντι εκτίμησης των αναλυτών για 6 σεντς.

Πτώση 1,1% σημειώνει η μετοχή της Netflix. Η Wall Street Journal μετέδωσε πως η Amazon ενδέχεται να προσφέρει υπηρεσίες live streaming τους επόμενους μήνες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v