Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Κέφια" στην Wall με τον S&P σε επίπεδα ρεκόρ

Με θετικά πρόσημα γιορτάζει η Wall Street τα 5α "γενέθλια" της bull market. "Αγκαλιά" με νέο ρεκόρ ο δείκτης S&P 500, σε υψηλό 6ετίας ο MSCI World. Επιστρέφουν στο επίκεντρο οι κεντρικές τράπεζες. Γεμάτη η συνεδρίαση σε macro και Q4.

Με τις γεωπολιτικές ανησυχίες λόγω Ουκρανίας να παραμένουν σε ύφεση, οι στατιστικές κι επιχειρηματικές ανακοινώσεις κινούν τα νήματα στο αμερικανικό χρηματιστήριο, ενώ οι εξελίξεις από το μέτωπο των κεντρικών τραπεζών επανέρχονται στο επίκεντρο.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,52% στις 16.446 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,38% στις 1.881 μονάδες και διαμορφώνεται σε ιστορικό ενδοσυνεδριακό ρεκόρ, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί 0,23% υψηλότερα στις 4.348 μονάδες.

Κεντρικές τράπεζες, macro και Q4

Τόσο η κεντρική τράπεζα της Βρετανίας όσο και της ευρωζώνης διατήρησαν σταθερά τα επιτόκια κατά τις τακτικές συνεδριάσεις που πραγματοποίησαν σήμερα. Το βασικό επιτόκιο της στερλίνας παρέμεινε στο 0,5% ενώ το επιτόκιο του ευρώ στο 0,25%.

Με ενδιαφέρον αναμένονται και οι ομιλίες τριών στελεχών της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας Federal Reserve.

Δραστηριότητα υπάρχει και από το μέτωπο των μακροοικονομικών ανακοινώσεων.

Ο αριθμός των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας μειώθηκε την περασμένη εβδομάδα κατά 26.000 στις ΗΠΑ καθώς στα ταμεία εμφανίστηκαν 323.000 νέοι άνεργοι.

Τα στοιχεία αποτελούν σημαντικό «δείκτη» για την ανακοίνωση του συνολικού ποσοστού ανεργίας στις ΗΠΑ, που θα ανακοινωθεί αύριο Παρασκευή.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Staples βουλιάζει 10% και της Costco 3% καθώς τα αποτελέσματά τους δεν ικανοποίησαν τις προσδοκίες.

Πτώση 4% εμφανίζει η μετοχή της Children's Place Retail Stores.

Οι διεθνείς αγορές

Η Wall Street κινήθηκε χθες με ελαφρά διόρθωση, με τους δείκτης S&P 500 και Russell 2000 να παραμένουν κοντά σε επίπεδα ρεκόρ.

Σημειώνεται ότι σήμερα η bull market στο αμερικανικό χρηματιστήριο κλείνει 5 χρόνια, με τον S&P 500 να έχει ενισχυθεί 180% από το χαμηλό της 6ης Μαρτίου 2009.

O παγκόσμιος δείκτης MSCI κινείται στα υψηλότερα επίπεδα έξι ετών.

Οι ευρωαγορές δεν αντιδρούν σήμερα θετικά στις εξελίξεις από την συνεδρίαση της ΕΚΤ, που δείχνουν ότι ο κεντρικός τραπεζίτης Μάριο Ντράγκι δεν πιέζεται να προχωρήσει σε πρόσθετα μέτρα παροχής ρευστότητας.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v