Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Αναπαύεται" στα ρεκόρ η Wall με ανεπαίσθητες κινήσεις

Ηπια διορθωτικές τάσεις επικρατούν στην Wall Street, μετά τα ρεκόρ του S&P 500 και του Russell 2000. Διατηρείται η νηνεμία στην Ουκρανία, επανέρχονται στο επίκεντρο οι κεντρικές τράπεζες. Στο προσκήνιο η Beige Book. Μικτή η στατιστική εικόνα.

Σταθεροποιητικές διαθέσεις επικρατούν στο αμερικανικό χρηματιστήριο, που κινείται σε επίπεδα ρεκόρ.

Οι επενδυτές παρακολουθούν τις ευαίσθητες ισορροπίες των εξελίξεων σε Ρωσία-Ουκρανία αλλά και τις σημαντικές στατιστικές ανακοινώσεις για την αμερικανική οικονομία.

Επιπλέον δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα η Beige Book, στην οποία μεταξύ άλλων σημειώνεται ότι η κακοκαιρία στις ΗΠΑ έχει επηρεάσει αρνητικά την εγχώρια οικονομία και ειδικά τις λιανικές πωλήσεις.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,19% στις 16.365 μονάδες, ο S&P διολισθαίνει 0,12% στις 1.871 μονάδες, ενώ ο Nasdaq εμφανίζει μικρές απώλειες στις 4.351 μονάδες.

Η Wall Street έκλεισε χθες με δυναμική άνοδο, αποκαθιστώντας τις απώλειες της προηγούμενης συνεδρίασης. Ο δείκτης S&P 500 κατέκτησε χθες το 49ο ρεκόρ του τελευταίου 12μήνου, κλείνοντας στις 1873,9 μονάδες. Σε επίπεδο ρεκόρ έκλεισε και ο δείκτης μικρής κεφαλαιοποίησης Russell 2000.

 Στατιστικές κι εταιρικές ειδήσεις

Από το στατιστικό μέτωπο σήμερα, ανακοινώθηκε ότι οι προσλήψεις στον ιδιωτικό τομέα της αμερικανικής αγοράς εργασίας επιταχύνθηκαν τον Φεβρουάριο, καθώς δημιουργηθηκαν 139.000 νέες θέσεις εργασίας, από 127.000 τον Ιανουάριο. Τα μεγέθη αποτελούν "δείκτη" για την αγορά, ενόψει της συνολικής ανακοίνωσης του υπουργείου Εργασίας για τον συντελεστή ανεργίας Φεβρουαρίου, αύριο Παρασκευή.

Επιπλέον, ο δείκτης υπηρεσιών ISM διολίσθησε αναπάντεχα τον Φεβρουαριο και υποχώρησε στο 51,6 από 54. Υπενθυμίζεται ότι κάθε μέγεθος άνω του 50 υποδεικνύει ανάπτυξη του τομέα, ενώ υπό του 50 ύφεση.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, ανακοινώνουν σήμερα αποτελέσματα τριμήνου οι Brown Forman, Hovnanian Enterprises και PetSmart.

Η μετοχή της εταιρίας όπλων Smith & Wesson εκτινάσσεται 16% χάρη στα πολύ καλά τριμηνιαία της αποτελέσματα.

Οι διεθνείς αγορές

Στις διεθνείς αγορές, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια δεν παρατείνουν την θεαματική ανάκαμψη που προκάλεσε χθες η αποκλιμάκωση της κρίσης στην Ουκρανία.

Στα ασιατικά χρηματιστήρια, που έκλεισαν με μικτά πρόσημα, την μεγαλύτερη επίδραση είχε η έκθεση των οικονομικών στόχων 2014 της κυβέρνησης.

Κατά τα λοιπά, ήπια πτωτικά πρόσημα επικρατούν και στις αγορές πολυτίμων μετάλλων και ενέργειας.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v