Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο ρεκόρ...στο νήμα για τον S&P

Κέρδη στη Wall μετά τη κατάθεση της J. Yellen. Επιμένει για «tapering».Καλά τα εταιρικά αποτελέσματα. Προβλημάτισε η απασχόληση. Ανησυχία για τις εξελίξεις στην Ουκρανία. Άλμα 25% για τη JC Penney. Πτώση για πετρέλαιο.

Άνοδο κατέγραψε η Wall Street με επίκεντρο την κατάθεση της Janet Yellen στη Γερουσία, τα μακροοικονομικά στοιχεία και τα εταιρικά αποτελέσματα.

Αναλυτικά η Janet Yellen επέμεινε στη σταδιακή μείωση του προγράμματος επαναγοράς ομολόγων επισημαίνοντας ωστόσο ότι θα αλλάξει στρατηγική σε περίπτωση μεταβολής των προοπτικών της αμερικανικής οικονομίας.

Πέρα όμως από την κατάθεση της Janet Yellen, στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρέθηκαν και οι μακροοικονομικές ανακοινώσεις.

Ειδικότερα οι αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας την προηγούμενη εβδομάδα στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 14.000 ήτοι στους 348.000 νέους ανέργους. Σημειώνεται ότι οι αναλυτές ανέμεναν 335.000 αιτήσεις.

Επιπλέον ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος του Comfort Index αναρριχήθηκε σε υψηλό 7 εβδομάδων στο -28,6 την περασμένη εβδομάδα.

Στη Wall, ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,46% στις 16.272,65 μονάδες, ο S&P κινήθηκε με κέρδη 0,50% στις 1.854,29 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε υψηλότερα 0,63% στις 4.318,93 μονάδες.

Σημειώνεται ότι ο S&P έκλεισε σε νέο υψηλό με διαφορά σχεδόν τριών μονάδων από το προηγούμενο ρεκόρ.

Στο εταιρικό μέτωπο η μετοχή της General Motors υποχώρησε 0,5% μετά τη γνωστοποίηση ότι οι αμερικανικές αρχές ξεκίνησαν έρευνα εξαιτίας της καθυστερημένης (κάποιων ετών) ανάκλησης 1,6 αυτοκινήτων λόγω ελαττωματικού διακόπτη. Το πρόστιμο ενδέχεται να φτάσει τα 35 εκατ. δολάρια αναφέρουν δημοσιεύματα.

Στον αντίποδα ο τίτλος της Sears Holding Corp. ενισχύθηκε 6,5% καθώς οι ζημιές στο τρίμηνο ήταν μικρότερες των αναμενόμενων.

Επιπλέον η μετοχή της J.C. Penney εκτινάχθηκε 25% καθώς η διοίκηση προέβλεψε αύξηση στα έσοδα του 2014.
Σε διεθνές επίπεδο η Ουκρανική κρίση έχει προκαλέσει τις επενδυτικές ανησυχίες καθώς προβληματίζει η στάση της Ρωσίας στην Κριμαία.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας διαμορφωνόταν στα 4,90 δολ. με πτώση 0,4% και αντίστοιχα το δικαίωμα της Coca Cola HBC υποχώρησε 1,2% στα 25 δολ.

Στην αγορά συναλλάγματος το δολάριο ενισχύθηκε 0,1% έναντι του ευρώ με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,3674. Επιπλέον το δολάριο υποχώρησε 0,2% σε σχέση με το γεν, στα 102,13 γεν.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς υποχώρησε κατά 2 μονάδες βάσης στο 2,64%. Στο 2,09% η απόδοση του 7ετούς ομολόγου.

Στην αγορά εμπορευμάτων η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε 0,3% στα 102,27 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού κινήθηκε οριακά ανοδικά 0,1% στα 1.328 δολ./oz.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v