Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε επίπεδα ρεκόρ κινείται ο δείκτης S&P στην Wall Street

Κέρδη αποκομίζουν οι μετοχές στην Wall Street, με τριψήφια άνοδο για τον Dow και ενδοσυνεδριακό ρεκόρ για τον S&P. Έσβησαν οι ζημιές του έτους. Εκτίναξη χρυσού & αργύρου λόγω Ουκρανίας. Ηρεμία σε στατιστικές ή εταιρικές εξελίξεις.

Αγοραστικές διαθέσεις εκδηλώνουν οι επενδυτές στο αμερικανικό χρηματιστήριο, που κινείται σε επίπεδα ρεκόρ.

Οι μακροοικονομικές και επιχειρηματικές εξελίξεις της ημέρας είναι περιορισμένες και η «γραμμή» από τις διεθνείς αγορές μικτή, καθώς τα ασιατικά χρηματιστήρια εμφάνισαν κάθετες απώλειες λόγω Κίνας, ενώ οι ευρωαγορές διαμορφώνονται με ανοδικά κυρίως πρόσημα.

Πάντως η Wall Street κινείται ανοδικά και ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,7% στις 16.217 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,77% στις 1.851 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,69% υψηλότερα στις 4.292 μονάδες.

Ο δείκτης S&P 500 κινείται υψηλότερα από το κλείσιμο ρεκόρ της 15ης Ιανουαρίου στις 1.848 μονάδες.

 

Οικονομικές εξελίξεις 

Περιορισμένες ήταν οι αντιδράσεις και στην ολοκλήρωση της υπουργικής συνόδου της Group of 20, κατά την οποία οι υπουργοί Οικονομικών δεσμεύθηκαν τόνωση της παγκόσμιας οικονομίας με πάνω από 2 τρισ. δολ. στα επόμενα χρόνια.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις στατιστικές ανακοινώσεις της υπόλοιπης εβδομάδας, που θα προσφέρουν ενδείξεις για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας. Με ενδιαφέρον αναμένεται επίσης ομιλία της προέδρου της κεντρικής τράπεζας, J. Yellen, σε επιτροπή της Γερουσίας.

Μέσα στην εβδομάδα, θα ανακοινωθούν επίσης ορισμένα σημαντικά αποτελέσματα επιχειρηματικής κερδοφορίας, μεταξύ των οποίων των Target, Lowe's, Toll Brothers Hertz, SolarCity.

 

Διεθνείς αγορές

Οι ευρωαγορές άνοιξαν με αρνητικά πρόσημα, τα οποία όμως σε ορισμένες αγορές ανατράπηκαν μετά την πολύ καλή ανάγνωση του δείκτη Ifo επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στην Γερμανία.

Τις συναλλαγές στα ασιατικά χρηματιστήρια χαρακτήρισαν οι απώλειες, με πτώση 1,7% στην Σαγκάη, μετά τα νέα μέτρα περιορισμού της ρευστότητας που επέβαλε η Κίνα.

Οι τιμές του χρυσού και του αργύρου ενισχύονται και κινούνται στα υψηλότερα επίπεδα τεσσάρων μηνών στην Νέα Υόρκη, λόγω των πρόσφατων απογοητευτικών στατιστικών στοιχείων για την αμερικανική οικονομία, αλλά και λόγω της κρίσης στην Ουκρανία, που βελτιώνει το πλεονέκτημα των πολυτίμων μετάλλων ως επενδυτικών «καταφυγίων.»

Το συμβόλαιο Απριλίου του χρυσού ενισχύεται 1% στα 1.336 δολ. ανά ουγκιά.

Το συμβόλαιο Μαΐου του αργύρου ενισχύεται 1,3% στα 22,10 δολ. ανά ουγκιά.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v