Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υπερισχύουν οι αγοραστές στην Wall Street

Θετικά πρόσημα καθιερώνονται το απόγευμα στην Wall. Πληθώρα επιχειρηματικές εξελίξεις με Q4, deals και φήμες για deals. Απογοήτευσε η Wal-Mart αλλά και το FB, εκτίναξη 10% για Tesla. Καλά εγχώρια στατιστικά, διεθνείς πιέσεις λόγω κινεζικού ΡΜΙ.

Με εναλλαγές προσήμων ξεκίνησε και η σημερινή συνεδρίαση στο αμερικανικό χρηματιστήριο, καθώς καλά εγχώρια στατιστικά ισοφαρίζουν την απογοήτευση για την κινεζική μεταποίηση αλλά και για το Q4 της Wal-Mart.

Το απόγευμα (ώρα Ευρώπης) ωστόσο τα θετικά πρόσημα καθιερώθηκαν και ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται αυτή την ώρα 110 μονάδες  ή 0,7% στις 16.155 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,62% στις 1.840 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,47% υψηλότερα στις 4.258 μονάδες.

Στην Wall Street επικράτησαν χθες εναλλαγές προσήμων και ο δείκτης S&P 500 έκλεισε τελικώς με πτώση 0,7% όταν κοινοποιήθηκαν τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed που έδειξαν ότι η κεντρική τράπεζα σκοπεύει να συνεχίσει να αποκλιμακώνει σταθερά την παροχή ρευστότητας.

 

Εγχώρια και διεθνή στατιστικά

Πολλές είναι οι στατιστικές ανακοινώσεις σήμερα, αλλά την μεγαλύτερη επιρροή στις διεθνείς συναλλαγές είχε ο κινεζικός δείκτης μεταποίησης ΡΜΙ που υποχώρησε αναπάντεχα τον Φεβρουάριο σε επίπεδα συρρίκνωσης.

Για την αμερικανική οικονομία, ανακοινώθηκε ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε 0,1% τον Ιανουάριο στις ΗΠΑ σε σχέση με τον Δεκέμβριο, με άνοδο κυρίως στο κόστος θέρμανσης, ηλεκτρικού ρεύματος και στέγασης.

Επιπλέον, ο αριθμός των νέων ανέργων μειώθηκε κατά 3.000 την περασμένη εβδομάδα στην αμερικανική αγορά εργασίας καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασία, στα ταμεία εμφανίστηκαν 339.000 νέοι άνεργοι.

Ανακοινώθηκε επίσης ότι ο δείκτης Philly Fed που αποτυπώνει τα επίπεδα δραστηριότητας του κλάδου μεταποίησης στην καίρια περιοχή της Φιλαδέλφειας, διολίσθησε κάθετα τον Ιανουάριο στο -6,3.

Και στην τελευταία μακροοικονομική ανακοίνωση της συνεδρίασης, οι πρόδρομοι δείκτες του ινστιτούτου Conference Board έδειξαν ανάπτυξη και σταθερή τάση βελτίωσης της οικονομίας.

 

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, δεκαεπτά μεγάλες εταιρίες του αμερικανικού χρηματιστηρίου ανακοινώνουν σήμερα αποτελέσματα τριμήνου.

Η μετοχή του Facebook υποχωρεί 3,2% μετά την συμφωνία εξαγοράς της WhatsApp Inc. για 19 δισ. δολάρια.

Η Apple υποχωρεί 1% μετά τα στοιχεία που έδειξαν μείωση του μεριδίου της στην Κίνα.

Η μετοχή της Tesla Motors Inc. εκτινάσσεται 11% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της και την πρόβλεψη αύξησης 56% στις πωλήσεις του σεντάν Model S.

Η μετοχή της Wal-Mart Inc. αντιδρά με πτώση 0,7% στα αποτελέσματα δ΄ τριμήνου, που δεν ικανοποίησαν τις αγορές.

Η Safeway ενισχύεται 4% μετά την ανακοίνωση συνομιλιών για πιθανή πώληση της εταιρίας.

Κινητικότητα παρατηρείται στην μετοχή της PepsiCo Inc. μτεά το δημοσίευμα που θέλει το Trian Fund Management LP να επαναλαμβάνει την προσπάθεια διαμελισμού της εταιρίας.

 

"Κόκκινες" οι διεθνείς αγορές

Τα κινεζικά στατιστικά μεγέθη προκάλεσαν πιέσεις στα ασιατικά χρηματιστήρια, με πτώση 1,2% για τον Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ και 2,2% για τον Nikkei 225 στο Τόκιο.

Πιέσεις επικράτησαν και στις ευρωαγορές μετά τα απογοητευτικά στατιστικά μεγέθη για την μεταποίηση, ειδικά στην γαλλική οικονομία, αλλά εντέλει οι περισσότεροι δείκτες έκλεισαν με άνοδο.

Ο χρυσός υποχωρεί μετά από πολυήμερη άνοδο και "χάνει" 6 δολάρια στα 1.314 δολ. ανά ουγκιά. 

Το πετρέλαιο συνεχίζει με ήπια άνοδο και διαμορφώνεται στα 103,37 δολ. ανά βαρέλι στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v