Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατεβάζει ταχύτητα η κινεζική μεταποίηση

Απογοητεύουν τα νέα στοιχεία για την Κίνα. Αιφνιδιαστική βουτιά ΡΜΙ μεταποίησης στο 48,3 από 49,5 τον προηγούμενο μήνα. Τι βλέπουν οι αναλυτές.

Κατεβάζει ταχύτητα η κινεζική μεταποίηση

Έντονο προβληματισμό δημιουργούν τα νέα στοιχεία για την Κίνας καθώς θέτουν εν αμφιβόλω τα σενάρια  για ανάκαμψη της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη, την στιγμή μάλιστα που το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις αναδυόμενες αγορές.

Οι δραστηριότητες στον κινεζικό κλάδο μεταποίησης συρρικνώθηκαν για δεύτερο μήνα το Φεβρουάριο ενισχύοντας τις εκτιμήσεις για επιβράδυνση στην Κίνα. Συγκεκριμένα, ο δείκτης ΡΜΙ της HSBC μειώθηκε στο 48,3 από 49,5 τον προηγούμενο μήνα. Επισημαίνεται ότι ένδειξη κάτω από το 50 αντιστοιχεί σε συρρίκνωση δραστηριοτήτων.

Ορισμένοι αναλυτές επισημαίνουν ότι τα στοιχεία ενδεχομένως να επηρεάζονται από τον εορτασμό για το Νέο Σεληνιακό Έτος, τη μεγαλύτερη αργία του έτους για την Κίνα.  Άλλοι όμως, εκτιμούν πως τα στοιχεία αυτά απογοητεύουν μετά το πρόσφατο άλμα στις εξαγωγές. Θεωρούν μάλιστα πως αυτή η νέα επιβράδυνση ίσως να παρακινήσει τις κινεζικές αρχές να προχωρήσουν σε νέα χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής προκειμένου να διατηρηθεί ο ρυθμός ανάπτυξης του 7,5%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v