Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εταιρικά deals συντηρούν την ανοδική τάση στην Wall Street

Επιφυλακτικά ανοδικές τάσεις επικρατούν στην Wall. Μικτή επίδραση από τα στατιστικά για μεταποίηση. Επιχειρηματική κινητικότητα με το μεγάλο deal της Forest Lab (+30%) και φήμες για Tesla, Apple. Βαραίνει η Coke τον Dow.

Σταθεροποιητική εικόνα με ελαφρώς ανοδικές τάσεις επικρατεί στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Η Wall Street παρέμεινε χθες κλειστή λόγω αργίας, οπότε πρόκειται για την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας μετά τα σημαντικά κέρδη για τις μετοχές το προηγούμενο διάστημα.

Κατεύθυνση προσφέρουν τα στατιστικά στοιχεία αλλά και η έντονη επιχειρηματική κινητικότητα.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,12% στις 16.135 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,07% στις 1.840 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,59% υψηλότερα στις 4.269 μονάδες.

Από το στατιστικό μέτωπο, ανακοινώθηκε ότι ο δείκτης μεταποίησης Empire διολίσθησε τον Φεβρουαριο στις ΗΠΑ από τα υψηλά του Ιανουαρίου. Ο δείκτης υποχώρησε στο 4,5 αλλά πάντως παρέμεινε σε επίπεδα που υποδεικνύουν ανάπτυξη (άνω του μηδενός).

Εν συνεχεία θα ανακοινωθούν στοιχεία για την αγορά ακινήτων.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Forest Laboratories εκτινάσσεται 34% μετά την είδηση εξαγοράς της από την ανταγωνιστική Actavis PLC (+7,8%) σε ένα deal ύψους 25 δισ. δολ.

Η μετοχή της Tesla ενισχύεται 4% και πλέον μετά από δημοσίευμα που θέλει την Apple να μελετά προσφορά εξαγοράς της εταιρίας πρωτοποριακής αυτοκίνησης.

Ο τίτλος της Coca-Cola Co. υποχωρεί 2% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων δ΄ τριμήνου και επιβαρύνει την απόδοση του δείκτη Dow.

Η Herbalife περιλαμβάνεται στις λοιπές εταιρίες που ανακοινώνουν αποτελέσματα.

Στις ασιατικές αγορές, την ώθηση πρόσφερε σήμερα η Bank of Japan που ανακοίνωσε μέτρα ενθάρρυνσης του τραπεζικού δανεισμού, προκαλώντας άνοδο 3% στον δείκτη Nikkei.

Μικτές σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στις ευρωαγορές, ενώ διορθωτικές τάσεις επικρατούν στις αγορές μετάλλων.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v