Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οικονομία και Q4 δίχασαν τη Wall

Τερμάτισε το 4ήμερο ανοδικό σερί στη Wall. Μικρή πτώση σημείωσαν Dow και S&P με αφορμή απογοητευτικές εταιρικές ειδήσεις. Άνοδος για Nasdaq. Αισιόδοξη η Fed για τις οικονομικές εξελίξεις. Σε νέο υψηλό 3 μηνών ο χρυσός. Ξανά πάνω από τα 100 δολ. το πετρέλαιο.

Απώλειες στο Dow εξαιτίας των πιέσεων που ασκήθηκαν σε δεικτοβαρείς τίτλους όπως της Procter & Gamble.

Αναλυτικά η μετοχή της Procter & Gamble υποχώρησε 1,7% μετά την υποβάθμιση των προβλέψεων κερδοφορίας και πωλήσεων. Ο τίτλος της Amazon κινήθηκε χαμηλότερα 3,5% μετά την υποβάθμιση της αξιολόγησης του ομίλου από τη UBS. Επιπλέον η Dow Chemical υποχώρησε 1% καθώς φέρεται να υπάρχει σχέδιο απόσχισης κλάδων του ομίλου, ενδεχόμενο που θα μείωνε την αξία της εταιρείας.

Στον αντίποδα ο τίτλος της TripAdvisor Inc. ενισχύθηκε 7,2% μετά την ανακοίνωση καλύτερων των αναμενόμενων εσόδων δ' τριμήνου.

Σημειώνεται ότι από τις εισηγμένες που έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα έως σήμερα, το 76% αυτών, γνωστοποίησαν κερδοφορία πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Στη Wall, ο Dow Jones υποχώρησε 0,19% στις 15.963,94 μονάδες, ο S&P κινήθηκε με απώλειες 0,03% στις 1.819,27 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε υψηλότερα 0,24% στις 4.201,29 μονάδες.

Στο μέτωπο της οικονομίας, ο επικεφαλής της Fed στο Σεντ Λούις –υποστηρικτής του «tapering»- δήλωσε σήμερα ότι αναμένει ανάπτυξη το 2014 άνω του 3% στις ΗΠΑ ενώ χαρακτήρισε αρκετά καλά τα στοιχεία απασχόληση δ' τριμήνου.

Επιπλέον υπενθυμίζεται ότι η Janet Yellen υποστήριξε την Τρίτη στο Κογκρέσο ότι η Fed θα διατηρήσει την πολιτική μείωσης του προγράμματος επαναγοράς ομολόγων.

Αξίζει να αναφερθεί ότι λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης η αμερικανική Γερουσία ενέκρινε με 55 ψήφους υπέρ έναντι 43 κατά την αύξηση του ορίου χρέους έως τις 15 Μαρτίου 2015.

Σε διεθνές επίπεδο, τα οικονομικά στοιχεία της Κίνας ικανοποίησαν τους επενδυτές καθώς οι εξαγωγές αυξήθηκαν 10,6% τον Ιανουάριο σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους. Σημειώνεται ότι οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση μόλις 2%.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας διαμορφωνόταν στα 5,01 δολ. με άνοδο 1,1% και αντίστοιχα το δικαίωμα της Coca Cola HBC ενισχύθηκε 1,3% στα 26,38 δολ.

Στην αγορά συναλλάγματος το δολάριο ενισχύθηκε 0,5% έναντι του ευρώ με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,3576. Επιπλέον το δολάριο υποχώρησε 0,3% σε σχέση με το γεν, στα 102,28 γεν.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου ενισχύθηκε κατά μία μονάδα βάσης στο 2,74%. Σημειώνεται ότι η απόδοση του 10ετούς είχε πιάσει χαμηλό 3 μηνών στις 3 Φεβρουαρίου στο 2,57%.

Στην αγορά εμπορευμάτων η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε 0,3% στα 100,27 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού κινήθηκε υψηλότερα 0,2% στα 1.292 δολ./oz, σε νέο υψηλό 3 μηνών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v