Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στη Wall με το βλέμμα στη Yellen

Άνοδος στη Wall Street εν αναμονή της κατάθεσης της J. Yellen στο Κογκρέσο. Τι αναμένεται να υποστηρίξει. Στο επίκεντρο εταιρικά αποτελέσματα και deals. Κέρδη για Apple, πτώση για McDonald's. Υψηλότερα πετρέλαιο και χρυσός.

Στους ρυθμούς των προσδοκιών και των φημών κινήθηκε σήμερα η χρηματιστηριακή αγορά της Wall εν αναμονή της κατάθεσης της Janet Yellen την Τρίτη στο Κογκρέσο.

Ειδικότερα η Janet Yellen η οποία ανέλαβε επικεφαλής της Fed από την 1η Φεβρουαρίου στη θέση του Ben Bernanke θα μιλήσει για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας και θα δώσει ενδείξεις για τις προθέσεις της στην άσκηση νομισματικής πολιτικής.

Όπως αναφέρει ο αναλυτής της Societe Generale, Kit Juckes, «η Janet Yellen αναμένεται να υποστηρίξει στην κατάθεσή της στο Κογκρέσο ότι η οικονομία παραμένει εύθραυστη αλλά κινείται σε αναπτυξιακούς ρυθμούς. Η πολιτική της Fed θα διατηρηθεί στην ίδια κατεύθυνση».

Στη Wall, ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,05% στις 15.801,79 μονάδες, ο S&P κινήθηκε με κέρδη 0,16% στις 1.799,84 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε υψηλότερα 0,54% στις 4.148,17 μονάδες.

Στο εταιρικό μέτωπο, οι επενδυτές αναμένουν εντός της εβδομάδας, την ανακοίνωση αποτελεσμάτων συνολικά 56 εισηγμένων στον δείκτη S&P, μεταξύ αυτών και οι εταιρείες Cisco Systems και AIG.

Από τις εισηγμένες που έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα έως σήμερα, το 76% αυτών, γνωστοποίησαν κερδοφορία πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών και το 66% αυτών, πωλήσεις που ξεπέρασαν τις προσδοκίες.

Από πλευράς τίτλων, η μετοχή της Mc Donalds υποχώρησε 1,2% καθώς οι πωλήσεις μειώθηκαν για τρίτο διαδοχικό μήνα.

Επιπλέον η μετοχή της Sohu.com κινήθηκε πτωτικά μετά την ανακοίνωση εσόδων για το τρίμηνο στα 385 εκατ. οριακά λιγότερα από τα 387,7 εκατ. που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Στον αντίποδα, ο τίτλος της Yelp ενισχύθηκε 1,9% μετά τη γνωστοποίηση της Yahoo ότι θα συμπεριλάβει τις αξιολογήσεις των τοπικών επιχειρήσεων από τη Yelp.

Επιπλέον η μετοχή της Apple κινήθηκε ανοδικά 1,8% καθώς ο μεγαλοεπενδυτής Carl Icahn φέρεται να χαλαρώνει τις πιέσεις του για την εφαρμογή προγράμματος επαναγοράς τίτλων στην εταιρεία.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας διαμορφωνόταν στα 5,05 δολ. με άνοδο 1,6% ενώ το δικαίωμα της Coca Cola HBC υποχωρούσε 0,4% στα 26,31 δολ.

Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ κινήθηκε με ήπιες διακυμάνσεις έναντι του δολαρίου με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,3636. Επιπλέον το δολάριο υποχώρησε 0,1% σε σχέση με το γεν, στα 102,17 γεν.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου υποχώρησε κατά 2 μονάδες βάσης στο 2,66%.

Στην αγορά εμπορευμάτων η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε 0,2% στα 100,05 δολάρια ανά βαρέλι και αντίστοιχα η τιμή του χρυσού κινήθηκε υψηλότερα 1% στα 1.275 δολ./oz.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v